Gündem
  • 28.3.2021 21:23

İki mahkeme Bahçeli için birbirine düştü

İki mahkeme arasında Bahçeli tartışması: "Normal vatandaşlardan ayrıcalığı yok"

Hendek'te bir mahkeme, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ifadesini mağdur sıfatıyla almak için Ankara'ya yazı gönderdi. Ankara'daki mahkeme, "Düşüncesini sormadan olmaz" diyerek yazıyı iade etti. Hendek mahkemesi, "Her ne kadar siyasi olsa da Bahçeli’nin normal vatandaşlardan ayrıcalığı yok" cevabıyla, ifade talebinde ısrarcı oldu.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir mahkemenin, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ifadesini mağdur sıfatıyla almak için Ankara'ya talimat göndermesi, tartışmaya neden oldu.

Alican Uludağ'ın ankaragazetecisi.com'da yer alan haberine göre; Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bir vatandaş hakkında Bahçeli’ye hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı. Mahkeme de bu kapsamda Bahçeli’nin mağdur sıfatıyla ifadesinin alınması için Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi’ne talimat evrakı gönderdi.

Bahçeli’nin 'Bir siyasi partinin genel başkanı ve milletvekili olması nedeniyle evrakın yeniden değerlendirilmesi' talebiyle iade eden Ankara’daki mahkeme, gerekçesinde şunları yazdı:

"İlgi sayılı talimatınız ile mağdur Devlet Bahçeli’ye twitter üzerinden hakaret edildiği iddiasıyla açılan kamu davası nedeniyle mahkememize gönderilen istinabe evrakında müştekinin beyanının alınması ve gelmediği takdirde zorla getirilmesi istenilmekle; mağdurun bir siyasi partinin genel başkanı ve milletvekili olması, olaya ilişkin doğrudan bir görgüsünün bulunmaması ve suçun da uzlaşmaya tabi olmaması hususları gözetilerek, istinabe evrakının yeniden değerlendirilmesi, uygun görüldüğü takdirde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na, ‘Milletvekili olan müştekinin dava konusu olay nedeniyle şikayetçi olup olmadığı, davaya katılmak ve beyanda bulunmak isteyip istemediği yönündeki düşüncesinin mahkememize iletilmesi’ şeklinde müzekkere yazılmasının uygun olup olmayacağı yönünde mahkememize bilgi verilmesi…”

Hendek hakimi: Müştekinin mahkemece beyanının alınması usulüdür

Hendek 1. Asliye Ceza Mahkemesi, talimat evrakını Bahçeli’nin ifadesinin alınması talebiyle yeniden Ankara’ya gönderdi. Hendek hakimi, iade yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Her ne kadar müşteki milletvekili ve bir siyasi partinin genel başkanı olsa da kanun ve yargılama önünde normal Türk vatandaşlarından hiçbir ayrıcalığı yoktur. Kanunun getirmiş olduğu uygulama ise müştekinin mahkemece beyanının alınması usulüdür. Bu nedenle yazmış olduğumuz talimat gereğince müştekiye bizzat davetiye çıkarılarak, mahkemenizce ifadesi alınmak suretiyle şikâyet ve delillerinin sorulması yahut mahkemenize şikayet ve delillerine ilişkin kendisi ve ya vekili dilekçe sunar ise de, sunmuş olduğu dilekçe ile birlikte talimat yazımızın kapatılarak mahkememize iadesi rica olunur.”

 

Güncellenme Tarihi : 28.3.2021 21:24

İLGİLİ HABERLER