Gündem
  • 8.5.2021 18:13

İki partiden Akşener'i üzecek ittifak yanıtı

Meral Akşener'in seçim için işbirliği mesajı yolladığı DEVA ve Gelecek Partisi'nden İyi Parti Lideri'ne "İttifak kurmak için şimdilik erken" yanıtı geldi.

Muhalefet partileri arasında, gelecek seçimler için ittifak kurulması ve güncel gelişmelerle ilgili müzakere amaçlı ziyaretler devam ediyor.

Geçtiğimiz seçimlerde HDP ile Millet İttifakı'nda yer alan İyi Parti'de tabandaki HDP rahatsızlığı, İyi Parti Lideri Meral Akşener'i partisini başka ittifaklara kurmaya itti.

HDP'siz bir ittifak hazırlığı içinde olan Akşener, bu kapsamda yeni kurulan küçük partilerle ittifak kurma arayışına gitti.

İyi Parti Lideri geçtiğimiz gün de katıldığı canlı yayında,  Millet İttifakı'nın yeni üyelerine ilişkin açıklamada bulunmuş, “Deva ve Gelecek Partileri var, Saadet Partisi fena gitmiyor. Muhtemelen yarın bir işbirliği olacak gibi gözüküyor. DEVA ve Gelecek Partisi'nden bahsediyorum. Böyle baktığınız zaman Cumhur İttifakı adayının seçilmesi mümkün görünmüyor” demişti.

2 PARTİDEN DE ŞİMDİ ERKEN YANITI

Akşener'in bu sözlerine Deva Partisi ve Gelecek Partisi yöneticilerinden "konuşmak için şimdi erken" yanıtı geldi.

BBC ye konuşan bir Gelecek Partisi yöneticisi “Seçim döneminde bu tür konular gündeme gelebilir. Ama henüz konuşmamamız lazım. Çünkü biz yeni kurulan bir partiyiz ve arazide zemin bulmamız lazım" derken, "Arazide zemin bulmadan bunları konuşursanız, zemin kaybedersiniz. O nedenle biz şimdiden konuşmamaya itina gösteriyoruz. İlerleyen süreçlerde bu konular konuşulabilir mi, elbette olabilir. İktidar partisinin dahi tek başına seçime giremediği bir ortamda, muhalefet partileri de bu konuları konuşur" ifadesini kullandı.

" İTTİFAK KONUŞMUYORUZ"
 

Benzer bir açıklama Deva Partisi yöneticilerinden de gelirken, şöyle denildi

“Yeni kurulmuş bir partinin herhalde yapacağı ilk iş kendi özgün kimliğini oluşturmak, kendi örgütlenmesini sağlamaktır. Biz mevcut siyasi partilerin çözüm olacağını düşünsek zaten partiyi kurmazdık. Teşkilatlanmada yarı yarıyayız, henüz istediğimiz düzeyde mahallelere ilçelere ulaşamadık ve bunun için çalışıyoruz. O nedenle, partimiz belli bir siyasi aksa oturuncaya kadar, seçim ittifakı konularını konuşmuyoruz.”

 

Meral Akşener e DEVA ve Gelecek Partisi nden ittifak yanıtı #1

 

 

Meral Akşener e DEVA ve Gelecek Partisi nden ittifak yanıtı #2

 

 

Güncellenme Tarihi : 8.5.2021 18:20

İLGİLİ HABERLER