Gündem
  • 20.9.2021 11:16

İki PKK yöneticisi Süleymaniye'de uğradıkları suikastle öldürüldü

PKK’li yönetici Süleymaniye’de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Süleymaniye’de sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan PKK’li “Şükrü Serhat” kod adlı Yasin Bulut’un hayatını kaybettiği bildirildi.

Bugün sabah 09:00 sıralarında Süleymaniye Merkez Çarçıra Mahallesi’nde bir şahsa yönelik silahlı saldırı düzenlendi.

Süleymaniye'de PKK'li yönetici Yasin Bulut'u öldüren zanlı yakalandı

Rûdaw’a konuşan Süleymaniye İlk Yardım Merkezi Müdürü Saman Nadir, olayın bildirilmesi üzerine sağlık ekiplerinin Çarçıra Mahallesi’ne gittiğini, ancak ekipler ulaşmadan saldırıya uğrayan şahsın yaşamını yitirdiğini söyledi.

Saman Nadir, “Şahsın üzerindeki kimlikte ismi Yusuf Murad diye yazıyordu. Yaşı 65 olarak kaydedilmiş. Vücuduna dört kurşun isabet etmiş. Olay yerinde hayatını kaybetmiş. Cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı” dedi.

PKK'li yönetici Süleymaniye'de uğradığı silahlı... | Rudaw.net

PKK kaynakları doğruladı

PKK’ye yakın haber kaynakları, silahlı saldırıya uğrayan kişinin örgütün yöneticilerinden  “Şükrü Serhat” kod adlı Yasin Bulut olduğunu doğruladı.

PKK kaynakları, Bulut’un tedavi için geldiği Süleymaniye’de silahlı saldırıya uğradığını belirterek, saldırının Türk istihbarat servisleri tarafından gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

1957 Kars doğumlu Yasin Bulut’un 1978 yılında PKK’ye katıldığı 12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında tutuklanarak Diyarbakır cezaevinde kaldığı bildirildi.

1991 yılında cezaevinden çıktıktan sonra Bulut’un tekrar dağ kadrosuna katıldığı ve 15 yıldır “PKK Şehit Aileleri Komitesi”nde yer aldığı kaydedildi.

Süleymaniye’de PKK’lilere silahlı saldırı ile ilgili bir kişi tutuklandı

Ortak Operasyon Merkezi, Süleymaniye’de PKK’li Yasin Bulut (Şükrü Serhat) ile Ferhat Barış Kondu’ya yönelik silahlı saldırıları gerçekleştiren bir kişinin yakalandığını duyurdu.

Kürdistan Bölgesi Zanyari Savunma Ajansı, Süleymaniye Asayiş Müdürlüğü, Terörle Mücadele Genel Müdürlüğü ve Pol Müdürlüğü ekiplerinden oluşan Ortak Operasyon Merkezi, Süleymaniye’de iki PKK’liye yönelik yaşanan silahlı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’nin talimatı doğrultusunda harekete geçen Ortak Operasyon Merkezi’nin Perşembe ve Cuma günleri kentte 2 PKK’liye yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının baş failini 24 saatten az bir zaman içerisinde tespit edilip gözaltına aldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Buradan açıklamak isteriz ki Süleymaniye ayrım yapmaksızın herkes için huzur kentidir, kentin ve vatandaşların huzuru, güvenliği korunmaktadır.”

Ne olmuştu

Geçtiğimiz Perşembe günü Ferhat Barış Kondu adlı kişi, çalıştığı işyerinde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Kondu, hastanede tedavi altına alındı.

Dün de sabah saatlerinde kent merkezinde PKK’ye bağlı “Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi” üyesi “Şükrü Serhat” kod adlı Yasin Bulut, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, yazılı bir açıklama ile saldırıları sert bir dille kınamıştı.

Faillerin bir an önce bulunup yargılanması için emniyet güçlerine çağrıda bulunan Talabani, “Buradan belirtmek isterim ki Süleymaniye herkes için huzur ve istikrar kentidir. Hiçbir ayrım olmadan herkes bu huzur ve istikrarın gölgesinde yaşayabilir” demişti.

RUDAW

Güncellenme Tarihi : 20.9.2021 10:31

İLGİLİ HABERLER