Spor
  • 30.6.2009 14:14

İKİNCİ DAUM DÖNEMİ RESMEN BAŞLADI

RASİM TURHAN - EKREM ÇELİK/İSTANBUL

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Christoph Daum, düzenlenen basın toplantısıyla Sarı-lacivertli kulübe 3 yıllık imza attı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da hazır bulunduğu imza töreninin ardından Christoph Daum'un kısa bir süre Türkçe konuşması dikkat çekti. Daum daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İmza töreninde ilk olarak konuşan Başkan Aziz Yıldırım, "Bizim için yeni bir dönem başlıyor. Daum'la daha öncede beraber çalıştık. 2 yıllık bir ayrılıktan sonra yarım kalan işi tamamlamak için bir araya geldik. Kendisine teklifi yaptık, O da bizimle çalışmaktan mutluluk duyacağını söyledi. Ben kongrede 3 yıllık şampiyonluk sözü verdim, Aykut Kocaman'da bu planımız dahilinde göreve getirilmiştir. Volkan Ballı da yeni dönemde kulüp içinde görev alacaktır. Bunu polemik haline getirmeyelim. İnşallah 3 yıllık görev sürecimizde güzel işler başaracağız" dedi.

Daum ise Türkçe olarak başladığı konuşmasında ilk önce şunları söyledi: "Fenerbahçe'de sizinle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. İnşallah Fenerbahçe şampiyon. Bende de çok mutluyum. Aziz efsane başkan."

Alman teknik adam daha sonra Almanca olarak sürdürdüğü konuşmasında, "Bugün Fenerbahçe'de sizinle birlikte olduğum için çok mutluyum. Başta başkanımıza ve tüm yönetim kuruluna beni tekrar evime geri çağırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Geçmiş olan başarılar güzeldir ama önemli olan ileride yapacaklarımızdır. Bize gurur veren, bu başkan, yönetim kurulu ve takımla beraber çalışmaktır. Şunu söylemeye hakkım var mıdır bilemiyorum ama ben yarı Türk'üm ve Fenerbahçeli Daum olarak anılmak istiyorum.

Yönetimle beraber bu kulübü iyi yerlere getirip sözümüzü tutmak istiyoruz. Birlik benim için çok önemlidir. Birlik ve beraberlik içerisinde Fenerbahçe'yi iyi yerlere getireceğimize inanıyorum" dedi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Daum, "Türkiye'den ayrılırken yaşadığınız tramvayı gidermek için mi buradasınız?" şeklindeki bir soruya, "Fenerbahçe'yi bırakmak büyük acıdır. Herkesinde bildiği gibi buradan ayrıldıktan sonra ameliyat oldum ama şuanda iyiyim. Aklım hep buradaydı. Bağlantımız hiç kopmadı. Türkiye'de olmadığım zamanlarda Türkiye'ye temsilcilik yaptım. Fenerbahçe dünyanın en büyük kulüplerinden birisidir. Buraya çok güzel işler yapmaya geldim. Bu görevi almak beni çok
mutlu etti. Elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım" diyerek cevap verdi.

"Şuanda elinizdeki kadroyu nasıl buluyorsunuz? bu konuda yönetimden talepleriniz nelerdir?" şeklindeki bir başka soruya ise Alman çalıştırıcı, "Her şeyi bu camiada yönetim kurulumuzla birlikte konuşup daha sonra sizlerle paylaşacağız. Biz 24 saat çalışmaya hazırız. Takımın ruhu ve karakteri bizim için önemli olandır" şeklinde cevap verdi.

Daum ilk olarak hedeflerinin Türkiye şampiyonluğu olduğunu ifade ederek, diğer hedeflere ise adım adım planlamalar yaparak ulaşmak istediklerini söyledi.

Bir basın mensubunun Aziz Yıldırım'ın geçmiş dönemlerdeki gibi işine karışması durumunda tepkiniz ne olur şeklindeki sorusuna ise Daumi, "Bunu şaka olarak algılıyorum" diye karşılık verdi.

Kaleci Volkan Demirel ile ilgili olarak da konuşan Alman teknik adam, "Geçmişi konuşmak bize bir şey kazandırmaz. Fenerbahçe'de oynayan bir oyuncu kalbiyle oynamalıdır. Bu doğrultuda bizimle çalışmak isteyen bizimle kalabilir" dedi.

Fenerbahçe'de neleri değişmiş gördüğü yönündeki bir soruya ise Daum, "Değişmiş çok bir şey yok. Herkes Fenerbahçe'nin iyiliği için çalışıyor. Tüm yönetim bu konuda hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Kulüp her geçen gün gelişiyor. Stadımız Avrupa'nın en iyi statlarından birisi. Fenerbahçe'nin ilerleyen zamanlarda daha da iyi olacağından hiç şüphem yok" şeklinde cevap verdi.

Son olarak bir Alman basın mensubunun "Türkiye'de en çok neyi özlediniz?" şeklindeki sorusuna ise Daum, "Ben zaten Almanya'da değil Köln'de çalıştım. Orası bana göre ufak Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin imkanları bambaşka tabi. En önemlisi burada şampiyonluğa oynayacak olmamızdır. Aziz Yıldırım benim için çok özel bir insan. Almanya'dayken onu çok özledim. Köln taraftarını da özleyebilirim fakat Fenerbahçe taraftarının beni coşkuyla bağrına basacağından hiç şüphem yok" diyerek karşılık verdi.

Soru cevap kısmının ardından Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe taraftar kartını teknik direktör Christoph Daum'a takdim etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:34

İLGİLİ HABERLER