Bilim
  • 14.10.2004 11:10

İKİNCİ EL BİLGİSAYAR PAZARINDA BORSA DÖNEMİ BAŞLIYOR

Böylece  ikinci el bilgisayar parçalarının değişken fiyatlarla elden ele dolaşması kaçınılmaz oluyor.
Bilgisayar Sektörünün kalbi kabul edilen İstanbul Kadıköy'deki merkezinde  faaliyet  gösteren  Borsapazar sektörde toparlayıcı bir etki yaparak.2.el ürünler için alış ve satış fiyatlarını  açıklıyor. 2.el bilgisayar ürünleri  için borsa mantığında günlük referans fiyatları açıklayan firma ikinci el ürünler için balans ayarı da yapıyor.
Borsapazar  Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Oğuzcan, sistem ile her eve bir bilgisayar girmesini amaçladıklarını ve sistemi bayilik kanalıyla Türkiye'ye yayacaklarını söyledi. Oğuzcan,   sistemin borsa mantığı ile işlediğini her bir parçanın "Alış" ve "Satış" endeksi bulunduğunu ve fiyatların arz ve talep dengesine göre oturtulduğunu ifade ederek şöyle devam etti  ''  2.el ürünlerin fiyat endekslerinin belirlenmesinde öncelikli olarak o ürünün piyasada yeni  eşdeğerindeki ürünler baz alınıyor. Eğer ürünün  yenisi artık satılmıyorsa bu durumda da o ürünün piyasada oluşan fiyatı baz alınıyor.Piyasa ki arz-talep dengesine bağlı olarak bazen eski ürünlerin fiyatı yenilere göre daha fazla edebiliyor'' 


Kutu …Online satış 12 aya kadar Taksit
www.Borsapazar.com  internet adresi ile tüketicilere online satış hizmeti de veren firma   Türkiye de bir ilki gerçekleştirerek 2.el ürünlerin satışında da Kredi Kartına 2-12 ay arası taksit imkanı sunuyor.
Borsapazar sitesi dünyadaki siteleri sıralayan Alexa sıralamasına göre Türkiye deki donanım firmaları arasında ilk 5 arasında bulunuyor.


Kutu…. Hangi ürünler Borsapazar'da alınıp satılabiliyor?
Borsapazar da Bilgisayar ürünleri öncelikli olmak üzere notebook, mp3 player ,elektronik ürünler, uydu sistemleri, vcd-dvd player  ve el bilgisayar gibi ürünlerin alış satışı yapılıyor.
"Borsapazar" günlük ürünü değişiminin yoğun olduğu bir yer. Bundan dolayı  stoklar her an yenilenip, değişebiliyor. Borsapazar müşterilerinin daha iyi hizmet alabilmesini sağlamak amacıyla "www.borsapazar.com" adresinden stoklarını 5 dakikada bir güncelliyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:05

İLGİLİ HABERLER