Ekonomi
  • 20.7.2020 20:21

İkinci El Raf Sistemleri Nereden Satın Alınır?

Ağır yük raf sistemleriyle beraber günümüzde raf sistemleri kullanarak depolama amacıyla birçok envanterlerin saklanması, depoda saklanması ve herhangi bir zarar görmemesini sağlayabilirsiniz. Depo raf sistemi kullanımlarında birçok çeşit raf sistemleri bulunmasıyla beraber doğru seçimleri yapmak için amaca uygun bir raf sisteminin yapılandırılması, seçimi önemlidir.

Hafif, orta ve ağır yük raf sistemleriyle beraber günümüz şartlarında depolama için en iyi raf sistemini tercih etmelisiniz. İçine girilebilir depo raf sistemleri, aynı ürün gruplarının bir arada tutulması, en ince koridor sisteminin yapılarak daha fazla ürün depolaması gerçekleştirebiliyorsunuz. Ağır yük raflarından biri de kayar sistemlerdir. Burada ilk giren - ilk çıkar sistemiyle çalışan bu raf sisteminde, doğrudan ürün sirkülasyon hızına göre işletmelere önerilmektedir. Bununla beraber hem eğilim hem de makaralı kayar bir sistemi olması sayesinde platform üzerinde istenilen seviyede ürünlerin kontrolü sağlanabilmektedir.

İçine girilebilir raflarla ilgili değerlendirmelerde, birçok ikinci el raf sistemleri bulabilirsiniz. Ürün çeşitliliği az olup çok daha sirkülasyonu belli mevsimlerde yapan firmalar için kullanıma uygundur. Modüler bir yapı olması sayesinde çok hızlı bir montaj yapılmaya elverişli üründür. Mevcut depoda maksimum verimlilik kullanımına uygun olur ve istediğiniz gibi kullanım sağlayabilmektesiniz. Derinlik ve yükseklik konusunda istenilen seviyelere kadar inilebilmekte, içine girilebilir bir sistem olmasından dolayı derinlemesine stok yapılabilir sistemde koridor kullanımı ile ilgili ürünlere hızlıca ulaşmak da mümkün olmaktadır.

Depolar İçin İkinci El Raf Sistemleri Nelerdir?

Depolar için özel raf sistemleri de günümüzde kullanışlıdır ve tercih edilmektedir. Bozulmaya elverişli ürünlerle ilgili soğuk hava depo raf sistemlerinde, verimli bir kullanım amacıyla tüm soğuk havanın eşit bir şekilde paylaştırılması bu sistemde geçerlidir. Depo içi sürekli soğuk bırakılması, soğuk hava akışı ile beraber ürünlerin korunması sağlanır.

Buna ek olarak raflarda bulunan galvaniz kaplı sistem ile paslanma, bu raf sistemlerinde önlenir. Süper market depoları, gıda depoları, hastaneler ya da pastane gibi işletmelerde bu raf sistemleri basit bir şekilde kullanılmaktadır. İkinci el depo raf sistemleri tercihlerinde bulunarak, sıcak havalardan korunması için ya da soğuk havaya karşı koruma için ikinci el raf sistemlerini değerlendirebilirsiniz.

Soğuk hava deposu avantajları başında ürünlerin herhangi bir şekilde sıcak hava ile teması engellenerek bozulmadan korunmasıdır. Bununla beraber maksimum verimlilikte depo alanının kullanımı sağlanırken, istediğiniz verimliliği bu depo sistemiyle beraber alırsınız. Soğuk hava depolarında en önemli hususlardan biri de hava akışının raflarda eşit olarak dağıtılmasıdır. Soğuk hava depo raf sistemiyle ilgili olarak, en iyi şekilde hava akışını deponun her alanına dağılmasıyla ilgili sistem kurulur. Bu sayede herhangi bir ürünün rafta olması, hava akışının bozulmasına sebebiyet vermez.

Zem Raf Sistemleri markasıyla beraber zeminde kurulacak olan yatay veya dikey raf sistemlerinde kullanım için ister alana göre özel bir depo sistemi isterseniz de ikinci el değerlendirebilirsiniz. Hafif, orta veya ağır yük raf sistemleriyle depolama ekipmanları konusunda isteklerinize en yakın raf sistemini tercih edebilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 20.7.2020 20:22

İLGİLİ HABERLER