Gündem
  • 21.2.2018 12:14

İkinci Vatandaşlıkla AB Vatandaşı Olabileceğiniz Ülkeler

Son dönemlerde birçok kişi rotasını yurt dışına çevirmiş ve yatırımlarını bu yönde gerçekleştirmeye başlamıştır. Kolay yoldan vatandaşlık alabilmek amacı ile çoğu kişi tarafından gayrimenkul yatırımına ek olarak şirket kurma tarzında yatırımlar gerçekleştirilmektedir.Yatırımcıların büyük çoğunluğu, AB vatandaşı olabilmek için AB ülkelerinde yatırım yapmaktadır.

Yeni Bir Hayat’ın Yönetim Kurulu Başkanı olan Şevki Akaydın, AB vatandaşı olabilmek için Türk yatırımcılarının AB ülkelerinde gayrimenkul yatırımı yaptığını veya şirket kurduğunu ifade etti. Kuruluşundan bu yana binlere kişiye yurtdışı yaşam danışmanlığı yapan Yeni Bir Hayat, bu yönü ile çok sayıda iş adamına ve yatırımcıyı bu konuda rehber olmuştur. Malta, Portekiz ve İspanya gibi ülkeler aracılığı ile AB vatandaşlığı alınabildiği için Yeni Bir Hayat yurtdışı yaşam danışmanlığı rehberliğinde kolaylıkla AB vatandaşı olunabilmektedir. Şevki Akaydın’a yöneltilen soruların cevaplanması ile bahsi geçen 3 ülke için büyük ölçüde bilgi sahibi olundu ve AB vatandaşı olmak isteyen yatırımcılar yapacakları yatırımlar hakkında detaylıca bilgilendirildi.

Malta Vatandaşlığı

Malta yatırımcı programı ile, Malta ülkesinde yaşama ve iş kurma zorunluluğu olmadan 12 ay sonunda Malta oturma iznini, Malta vatandaşlığını, ve AB pasaportunu elde edebilirsiniz. 650.000 Euro ile Malta devletine yapacağınız katkı ve birkaç ek şart ile Avrupa’da çalışabilir, yaşayabilir ve sağlık gibi tüm sosyal haklara da erişebilirsiniz. Katkı yapan kişinin ailesi için ise eş ve 18 yaşından küçük bireyler  25.000 Euro, 18-26 yaş arası evlenmemiş ve 55 yaş üzerindeki bireyler için 50.000 Euro katkı bedeli gerekmektedir.

Program dahilinde katkı ücretinin yanında  Malta’da 5 sene ile yıllık kira ücreti 16.000 Euro olan bir gayrimenkul kiralanması veya en az 350.000 Euro değerinde bir gayrimenkul satın alınması gerekiyor.

Bunların yanı sıra Malta’da bulunan bir banka hesabı üzerinden 5 yıl vadeli 150.000 Euro bedelinde Malta devlet tahvili alma koşulu bulunmaktadır.

Portekiz Vatandaşlığı

Portekiz’de gayrimenkul yatırımı ile AB’ye adım atılabilecek Portekiz Golden Visa programı ile, 500. 000 Euro değerinde yapacağınız gayrimenkul yatırımıyla Portekiz’de oturma ve çalışma iznine ve Schengen ülkelerinde serbest dolaşım hakkına sahip olabilirsiniz.

Minimum 500.000 Euro gayrimenkul yatırımı yaparak yılın yalnız 7 gününü ve 5 yıl içinde toplam 35 günü  Portekiz ülkesinde geçirerek 6 yılın sonunda daimi oturma iznini, Portekiz Vatandaşlığını ve AB pasaportunu alabilirsiniz.

 Başvuru yapılırken temel seviyede Portekizce bilinmesi gerektiğini bilmenizi isteriz.

İspanya Vatandaşlığı

İspanya’da oturma, çalışma izni almak, vatandaşlık hakkına sahip olmak ve AB pasaportunu almak Portekiz Golden Visa programı ile neredeyse benzer koşullar gerekmektedir.

İspanya Golden Visa programı ile İspanya’da minimum 500.000 Euro değerinde gayrimenkul satın alarak oturma,  çalışma iznine ve Schengen ülkelerinde de serbest dolaşım hakkına sahip olabilirsiniz.

İspanya’da sürekli oturma iznine sahip olmak için ise 5 yıl süresince en az 183 gününüzü İspanya’da geçirmeniz gerekiyor. 10 sene İspanya’da bulunmak, 183 gününü İspanya’da geçirmek ve İspanyolca sınavında başarılı olduktan sonra İspanyol vatandaşlığına başvuru yapabilirsiniz

 

Güncellenme Tarihi : 21.2.2018 12:16

İLGİLİ HABERLER