Eğitim
  • 30.11.2011 22:44

İKİZ ÖĞRENCİLERDEN MÜDÜR VE ÖĞRETMENE SİGARA DAYAĞI

Samsun'da sigara içilmesi meselesi yüzünden çıkan tartışmada öğretmen ve okul müdürünü dövdüğü iddia edilen ve adli kontrol kaydıyla serbest kalan ikiz öğrenciler kendilerini savundu.
Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesindeki Ondokuz Mayıs Lisesi'nde Okul Müdürü İsmail Aydemir, okul dağılım saatinde spor salonuna gitti. Beden eğitimi öğretmeni Horasan Aydemir'in, beden eğitimi dersinde soyunma odasından bulunan öğrencilerin sigara içtiği gerekçesiyle öğrencilere bağırdığını duymaları üzerine yanlarına gitti. Aynı sınıftaki ikiz kardeşler G.S. (17) ile B.S. (17) ile beden eğitim öğretmeni arasındaki tartışmaya, okul müdürü İsmail Aydemir de katıldı. Tartışmanın büyümesi sonucu çıkan kavgada müdür ve beden eğitimi öğretmeninin çeşitli yerlerinden yaralanması üzerine Gazi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Öğretmenleri darp etmediklerini ve onların kendilerinin üzerine geldiğini, haksız suçlamalarda bulunduklarını savunan öğrenciler ise Çocuk Şube Müdürlüğü'nce adliyeye sevk edildi. Öğrenciler, adli kontrol kaydıyla serbest kaldı.
Öğrenci B.S., kardeşiyle birlikte avukatları nezaretinde yaşadıkları olayı şöyle anlattı:
"Beden eğitim dersimiz olduğu için kardeşimle birlikte derse gittik. Spor kıyafetlerimi okula götürmediğimden dolayı beden eğitimi hocamız bizi beklememiz için soyunma odasına gönderdi. Burada beklerken yanıma başka sınıflardan da öğrenciler geldi ve sigara içtiler. Yusuf Horasan öğretmenimiz yanımıza geldi, sigara içildiğini fark etmiş, bize bağırmaya başladı. Ben içmediğimi söylediğim halde inanmadı. Bana kötü davranmaya başladı. Daha sonra tesadüfen okul müdürü İsmail Aydemir, yanımıza geldi. Beden
eğitimi öğretmeni, müdüre benim de sigara içtiğimi söyledi. Bunun üzerine her ikisi de boğazımı sıkarak vurmaya başladılar. Ben ellerinden kurtulmaya çalıştım, ellerimi rastgele sağa sola savurdum, kardeşim de yanıma gelerek beni almaya çalıştı. Bu arada okul müdürü yüksek sesle bağırdığı için diğer öğrenciler de geldiler ve olay yerinde bir kavga oldu. Kavga sırasında beni almaya çalışan kardeşime müdür ve öğretmen vurdu. Kardeşim onlara hiç vurmadı. Biz kesinlikle vurmadık, ellerinden kurtulmaya
çalıştık."

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:49

İLGİLİ HABERLER