Gündem
  • 29.9.2020 19:04

İlham Aliyev: Türkiye çatışmada taraf değil

İlham Aliyev: Türkiye çatışmada taraf değil

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın Ermenistan'la yaşadığı çatışmada Türkiye'nin taraf olmadığını söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev "Türkiye çatışmada taraf değil. Karabağ'a F-16 jetleri konuşlandırdığı gerçek dışı" dedi..

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında gerilim artarken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'den yeni bir açıklama geldi. Azerbaycan'ın Ermenistan'la yaşadığı çatışmada Türkiye'nin taraf olmadığını belirten Aliyev, "Türkiye'nin bölgede dengeleyici bir rolü var" dedi.

"DAĞLIK KARABAĞ'DA SURİYELİ SAVAŞÇI YOK"

Dağlık Karabağ'da görev yapan F-16 uçağının bulunmadığını dile getiren Aliyev, "Dağlık Karabağ'da hiç Suriyeli savaşçı yok" dedi.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında yıllardır devam eden gerilim, Erivan’ın Pazar günü sabah saatlerinde gerçekleştirdiği provokatif saldırıları nedeniyle çatışmaya dönüştü. Yaşanan çatışmaların ardından tarafını net bir şekilde belli eden Türkiye, dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanında olduğunu ve işgalci Ermenistan’ın saldırılarına karşı uluslararası kamuoyunun kesin tavır koyması gerektiğini söyledi.

Ermenistan ve taraftarları, Türkiye’nin bu açıklamasının ardından, çatışmalarda Ankara’nın da bulunduğu iddiasını ortaya attı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, söz konusu iddialara ilişkin çok önemli bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin çatışmalara müdahil olduğu iddialarını değerlendiren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye'nin savaşta bir taraf olmadığını söyledi. Ayrıca Aliyev, Türkiye'nin dengeleyici bir güç olduğunu da kaydetti.

Aynı zamanda Aliyev, Türkiye F-16'larının kullanılmadığını da söyledi.

Güncellenme Tarihi : 29.9.2020 19:40

İLGİLİ HABERLER