Dünya
  • 18.7.2009 10:10

''ILISU BARAJINI DURDURDUK'' PARTİSİ

VİYANA - Avusturya'nın başkenti Viyana'da faaliyet gösteren ECA-WATCH (Export Kredi Ajansı) adlı sivil toplum örgütü, eylemleriyle Ilısu Barajı'nın inşasını durduklarını ileri sürerek, yandaşları için bir kutlama partisi düzenledi.
Kent merkezindeki WUK adlı kültür evinde düzenlenen partiye Avusturyalı, Türk, Iraklı ve Suriyeli bazı çevreciler katıldı. Ilısu barajı ve Hasankeyf hakkında katılımcılara sine vizyon gösteri yapan ECA-Watch yetkilileri, geç saatlerde de müzikli parti düzenledi.
Ilısu barajı inşaatının durdurulması için üç yıldan beri çeşitli eylemler düzenleyen ECA-Watch Başkanı Thomas Wenidoppler, ''Avusturya, Almanya ve İsviçre Bankalarının baraj projesini finanse etmek üzere vadettikleri kredi garantisini geri çektiklerini'' ifade ederek, ''Üç ülkedeki kontrol bankalarının kredi garantilerini geri çekmeleri üzerine projeye talip olan özel şirketlerin de taahhütlerini yerine getirmeyeceklerini'' iddia etti.
Başkanı olduğu ECA-Watch ajansının Almanya, İsviçre ve Türkiye'deki benzer sivil toplum örgütleriyle ortak hareket ettiklerini anlatan Wenidoppler, ''Üç yıla yakın bir süredir değişik eylemler yaptık ve Almanya ile İsviçre resmi makamlarını ikna ederek kontrol bankalarının kredi garantilerini geri çekmelerini başardık'' ifadesini kullandı.
Wenidoppler, ''Ilısu'yu durdur, Hasankeyf'i kurtar'' sloganıyla başlattıkları eylemlerini bundan sonra da sürdüreceklerini ve projenin kesin olarak iptal edilmesi için AB, OECD ve UNESCO gibi uluslararası örgütler nezdinde de girişimde bulunacaklarını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:13

İLGİLİ HABERLER