Spor
  • 4.5.2013 09:27

İlk günde Guinness rekoru kırıldı!..

NEW YORK (AA) - New York Bisiklet Fuarı başladı. Bisiklet şovlarının beğeni topladığı fuarın ilk gününde Guinness rekoru da kırıldı.
     Pier 36 kompleksindeki fuarı, 40 binden fazla ziyaretçinin gezmesi bekleniyor. Sokak şeklinde dizayn edilen fuar alanında bisiklet, bisiklet ekipman ve aksesuarlarıyla sporcu gıdaları sergileniyor.
     Fuarda, fiyatları 18 bin doları bulan 6,5 kilogram ağırlığındaki bisiklet modellerinin yanı sıra bisiklete bağlanabilen çocuk arabaları da ilgi çeken ürünler arasında yer alıyor.
    
     -New York, "bisiklet cambazlarına" fon oldu-
    
     Boston saldırıları mağdurları yararına bağış toplanan, ücretsiz bisiklet kullanma eğitimleri verilen fuarda en çok ilgiyi bisiklet cambazlarının şovları gördü.
     Ünlü Manhattan Köprüsü ve New York'un simge binaları önüne yerleştirilen rampa yardımıyla metrelerce yüksekte şovlarını gerçekleştiren cambazlar, ilginç görüntüler oluşturdu.
    
     -Guinness rekoru kırmak için "bisiklet-blender" kullanıldı-

    
     Fuarın ilk günüde dünyanın en büyük 'smoothie'sini (yoğurtlu meyveli içecek) hazırlayan ABD'li bir süt ürünleri kooperatifi, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.
     Fuar alanına kurulan mutfakta, ziyaretçi ve Guinness yetkilileri denetiminde 7,5 saatte 3 bin 200 muz kullanılarak, bin 514 litre smoothie hazırlandı. Ziyaretçiler de bisiklet üzerine monte edilen blenderi kullanarak rekora destek verdi.
    
     -Hazırlanan içeceğin geliri Sandy mağdurlarına-

    
     AA muhabirinin sorularını yanıtlayan kooperatif yetkilisi Bob Schiers, hazırladıkları içeceğin 500 mililitrelik hatıra kupalarda 1 dolara satışa sunulduğunu belirtti.
     Elde edilecek gelirin Sandy kasırgası mağdurları için harcanacağını belirten Schiers, etkinliğin aynı zamanda üye çiftçilere de katkı sağlayacağını ifade etti.
     Söz konusu rekor, 13 Nisan 2012'de yaptıkları bin 438 litrelik smoothie ile Californiyalı süt üreticilerine aitti.
    
     Muhabir: Bilgin Şaşmaz
     Yayıncı: Eda Ay
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:40

İLGİLİ HABERLER