Gündem
  • 16.8.2022 22:48

İlk insansı robot 45 duyguyu anlayabiliyor

Xiaomi'nin insansı robotu CyberOne, 45 insan duygusunu algılayabilmesi için yapay zeka teknolojisi ile donatıldı.

Son zamanlarda birçok teknoloji şirket, insansı robotlar üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz yıl Elon Musk'ın "Tesla Bot" isimli insansı robotunu tanıtmasının ardından, bir hamle de Çinli şirket Xiaomi'den geldi.

Geçtiğimiz günlerde Çin'de bir etkinlik düzenleyen Xiaomi, CyberOne adlı ve yaklaşık 1.5 milyon lira değerindeki ilk insansı robotunu tanıttı.

175 santimetre boyunda ve 52 kilogram ağırlığında olan CyberOne, ayrıca 168 santimetre kol açıklığına sahip.

45 insani duyguyu tanıyabiliyor

CyberOne’ın alanı 3 boyutlu olarak algılamasının yanı sıra, bireyleri, jestleri ve ifadeleri tanımasına izin veren bir yapay zeka etkileşim algoritması ile donatıldığı aktarıldı.

Robotun, 85 farklı çevresel sesi ve 45 insani duyguyu tanıyabildiği açıklandı. Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun, "CyberOne mutluluğu algılayabiliyor ve hatta kullanıcıyı üzüntü zamanlarında rahatlatabiliyor." dedi.

 

cyberpne

 

Xiaomi CEO’su Lei Jun, tanıtım sırasında robot ile bir araya geldi. Sahneye elinde bir gül ile çıkan robot, gülü CEO'ya takdim etti ve ardından bazı Kung Fu hareketleri yaptı.

Etrafı dinliyor ve üç boyutlu görüyor

Xiaomi tarafından paylaşılan detaylara göre CyberOne, iki mikrofon aracılığıyla etrafı dinliyor ve dünyayı üç boyutlu olarak görebiliyor.

Xiaomi'nin yaklaşık 100 bin dolara ürettiği robotun piyasaya çıkıp çıkmayacağı şimdilik bilinmiyor.

 

cyberone

 

 

cyberone

 

 

cyberone

 


 

Güncellenme Tarihi : 16.8.2022 20:49

İLGİLİ HABERLER