Gündem
  • 15.5.2013 14:53

"İlk yerli uçak 2014’te göklerde olacak"

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK’nın uçak fabrikasında yapılan ilk yerli uçağın 2014 yılında Türkiye semalarında olacağını belirterek, "Tüm halkımızı gururlandıracak al bayraklı uçağımızı 2014’te göklerde görmeye başlayacağız" dedi.
Törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, THK Başkanı Osman Yıldırım, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ve öğrenciler ile Hava Kuvvetleri ve THK’da görevli pilotlar katıldı. Törene katılanlar, şehit havacıların kabirlerine karanfiller bıraktı. Anma töreninde ayrıca şehit havacılar için dualar okundu.
THK Başkanı Yıldırım, anma töreninde yaptığı açıklamada bu hafta çok acı bir olay yaşadıklarına işaret ederek, "Şehitlerimiz var. Allah rahmet eylesin. Türk ulusuna başsağlığı diliyorum. Üzüntümüz sonsuz. Devletleri devlet, ülkeleri ülke yapan değerleridir. Bağımsız olarak kalmak isteyen ülkelerin mutlaka değerlerine sahip çıkması gerekir. Şehitlerimizi anarken de acı bir olayı yaşamanın derin üzüntüsü içindeyiz. Tüm ulusa başsağlığı diliyorum" diye konuştu.
15 Mayıs’ın sembol bir gün olduğunu dile getiren Yıldırım, Türk Hava Kurumu’nun 1925 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "2014 yılında tüm halkımızı gururlandıracak uçağımızı göklerde görmeye başlayacağız. Üzerinde THK’nin amblemi ve al bayrağımız olacak şekilde uçaklarımız uçmaya başlayacak" dedi.
Yıldırım, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde şehit pilotların çocuklarının burslu olarak okutulacağını da açıkladı.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:18

İLGİLİ HABERLER