Gündem
  • 29.4.2013 13:06

İlker Başbuğ, 70’inci yaşına cezaevinde girdi

70 yaşına basan Başbuğ, doğum gününde, yargılandığı davanın duruşmasına katılmadı.
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında İnternet Andıcı davası kapsamında mahkemenin talimatı üzerine soruşturma açıldı. Başbuğ, 6 Ocak 2012 günü Beşiktaş’taki özel yetkili mahkemelerin bulunduğu İstanbul Adliyesi’ne giderek Savcı Cihan Kansız’a ifade verdi. Tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Başbuğ, “terör örgütü kurmak ve yönetmek, darbeye teşebbüs” iddiasıyla tutuklandı. Başbuğ’un yargılandığı İnternet Andıcı davası, hukuki ve fiili bağlantılar nedeniyle Ergenekon davasıyla birleştirildi. Başbuğ, 26 Mart tarihinde ilk kez hakim karşısına çıktı. Danıştay sanıkları ile aynı davada yargılanmasına tepki gösteren İlker Başbuğ, sonraki duruşmaların çoğuna katılmadı. İlker Başbuğ, 2 Mart 2012’de Balyoz davası kapsamında da tanık olarak ifade verdi.
Yaklaşık 15 aydır tutuklu bulunan Başbuğ, cezaevinde bulunduğu süre içerisinde ikinci kez doğum gününü kutluyor. 70 yaşına basan Başbuğ doğum gününde, yargılandığı davanın duruşmasına katılmadı.
Balkan Savaşı’ndan sonra Makedonya’nın Manastır kentinden Türkiye’ye göç eden ve kökleri Karaman’a dayanan bir ailenin mensubu olan İlker Başbuğ, 29 Nisan 1943 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya geldi. 2008 yılı Yüksek Askerî Şûra kararları ile Genelkurmay Başkanlığı görevine getirilen ve 30 Ağustos 2010 tarihinde yaş haddinden emekli olan Başbuğ, evli ve 2 çocuk babası.
Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Başbuğ hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
(İHA)

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER