Asayiş
  • 20.8.2009 17:28

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİSİNE 3 KİŞİ TECAVÜZ ETTİ!...

BATMAN’da tehdit ve şantajla 3 kişinin tecavüz ettiği ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki P.V.’nin 3 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Polis, kızın ifadesi doğrultusunda tecavüze karışanları yakalamak için çalışma başlattı. DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, P.V.’nin psikolojik destek alması gerektiğini belirterek, suçluların bir an önce bulunmasını istedi.

Batman’da ilköğretim 6’ncı sınıf öğrencisi P.V., savcılığa başvurup kendisine tehdit ve şantajla 3 kişinin tecavüz ettiği yönünde şikayette bulunması üzerine koruma altına alındı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde yapılan muayenede P.V.’nin 3 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı.

DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, böyle bir olayın Batman’da yaşanmasından dolayı üzüntü duyduğunu belirterek, bu olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Ata, “Kız çocuğuna acilen psikolojik destek verilmeli ve koruma altına alınmalı. Yaşadığı ortamdan gizli bir yerde tutulmalı” dedi.

Batman Barosu Başkanı Yusuf Tanrıseven, P.V.'nin ailesinin başvurusu halinde her türlü hukuki desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Tanrısıven, “Bu tür olayların daha kötü sonuçlar çıkarmaması için gerekli tedbirler alınmalı. P.V.’nin verdiği isimler var. Bunlar hemen bulunmalı ve yargı önüne çıkarılarak hesap sorulmalı. TCK’nın cinsel istismara ilişkin 103’üncü maddesine göre ceza 8- 15 yıl arasındadır. Birden fazla kişiyle işlenmiş olması, cebir ve şiddet unsuru bulunması veya mağduriyetin psikolojik bütünlüğünü bozulması halinde ceza 18- 33 yıl arasında değişebilir” dedi.

P.V.’nin verdiği ifade ve isimler doğrultusunda polis, tecavüze adı karışan kişileri yakalamak için başlattığı çalışmayı sürdürüyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER