Eğitim
  • 30.5.2006 11:20

İLKÖĞRETİM OKULLARINA KAYITLAR BAŞLIYOR

ANKARA - İlköğretim okullarına kayıtlar 1 Haziran Perşembe günü başlıyor. Kayıtlar, Adana, Ankara, Eskişehir, İstanbul ve İzmir'de internet üzerinden alınacak.
     İlköğretim okullarına kayıtlar, bu yıldan itibaren velinin beyanı esas alınarak yapılmaya başlanacak.
     Velilere, kayıt işlemlerinde kolaylık ve ikametlerinin yakınındaki okullara kayıt yaptırmasını sağlamak amacıyla bu yıldan itibaren Adana, Ankara, Eskişehir, İstanbul ve İzmir'de ilköğretim okullarına yeni kayıtlar internet üzerinden gerçekleştirilecek.
     Veliler internet üzerinden kayıt başvurularını, 1 Haziran-14 Temmuz 2006 tarihleri arasında internet ağına bağlı bir bilgisayardan http://meb.gov.tr veya http://ilsis.meb.gov.tr adresinden ilköğretim okulu çağındaki çocuğunun TC kimlik numarasını girerek ''e-kayıt öğrenci başvuru formu'' doldurulacak.
     Kayıt işlemlerinde velilerden hiçbir şekilde gönüllü veya gönülsüz bağış istenmeyecek.
     Veliler, çocuklarının kimlik numarası ile yerleştirildikleri okulları 14 Ağustos 2006 tarihinden itibaren bakanlığın internet adresinden öğrenebilecekler.
     Adana, Ankara, Eskişehir, İstanbul ve İzmir dışındaki illerde kayıtlar için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde danışma büroları kurulacak. İlköğretim çağındaki çocuklar tespit edilerek, kayıt yaptırmaları sağlanacak.
     Kayıtlar, velilerin beyanına göre yapılacak. Velilerden gerektiğinde nüfus cüzdanı ve ikamet belgesi istenebilecek. Beyan edilen adreste ikamet kayıtları bulunmayan veliler, ikametlerinin bulunduğu mahalleye yönlendirilecek.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:07

İLGİLİ HABERLER