Gündem
  • 16.2.2020 15:19

İlkokul kitabında Osmanlı’ya saldırı

Gençliği, ceddine düşman ediyorlar! İlkokul test kitabında Osmanlı’ya saldırı

Kırmızı Beyaz Yayıncılık tarafından 3’üncü sınıf öğrencileri için hazırlanan Türkçe dersi test kitabında, Mustafa Kemal övgüsü için Osmanlı Devleti’nin karalandığı, padişahlar için akılalmaz ifadelere yer verildiği tespit edildi.

Türkiye, ilericiliği ‘geçmişe sövmek’ zanneden gerici kafadan halen kurtulamadı!.. Cumhuriyet kurulduktan sonra, bilim ve sanayideki gelişmeleri takip etmek yerine, ‘modern’ dünyanın Türk-İslam kültürüne aykırı yanlarını benimseyen zihniyet zehir saçmaya devam ediyor. Özellikle çocukları hedef alan mürteciler, sayıları az da olsa etkilerini gösterebiliyor. Bunun son örneği, çocuklar için hazırlanan test kitabında yaşandı. Kitapta, ‘Cumhuriyet şiirleri’ ile tanınan bir yazarın, Mustafa Kemal övgüsü yapmak için Osmanlı Devleti ve padişahlara yönelik saldırgan sözlerine yer verildi.

Padişahlar ‘düşman’ olarak tanıtıldı

Kırmızı Beyaz Yayıncılık tarafından hazırlanan, “Sınav Temposu” isimli 3’üncü sınıf Türkçe dersi test kitabında, Osmanlı Devleti’nin, “Türkiye’nin yerinde yaşayan başka bir devlet” olarak nitelendiği, padişahların da düşman ilan edildiği bir şiir paylaşıldı. İsmail Hakkı Talas tarafından yazılan ve kitapta yer alan şiirde, “Bir zamanlar yurdumda, bir başka devlet varmış. Başındaki padişah, ne isterse yaparmış. Atatürk, padişaha, düşmana karşı durmuş. Yurdumuzu kurtarmış. Cumhuriyeti kurmuş” dizeleri yer alıyor. Şiirde padişahların, düşman ile bir tutulması ayrıca dikkat çekti.

Çocuklar atalarımıza düşman yetiştiriliyor

Skandal ifadelerin yer aldığı bir şiirin, çocuklara yönelik test kitabında yer alması büyük tepki çekti. ‘Aydın’ olmayı ‘Osmanlı’ya küfretmek’ zanneden gerici zihniyetin, ders kitapları aracılığıyla çocuklara halen ulaşabilmesi eleştiri konusu oldu.

 yeniakit.com.tr 

Güncellenme Tarihi : 16.2.2020 15:24

İLGİLİ HABERLER