Gündem
  • 7.8.2009 16:44

İMAMDAN ÖPÜŞME YASAĞI!..

Malatya'nın meşhur Şeker İmam lakaplı Celal Tilgen, Cuma vaazında Domuz Gribini konu ederek, öpüşmeyi yasakladı. Şeker İmam, bundan sonrada öküz gribinin çıkabileceğini ifade etti.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Malatya'daki renkli kişiliği ile bilinen ve gündemdeki konuları Cuma namazı vaazlarında işleyen Şeker Hoca lakaplı Şeker Cami İmamı Celal Tilgen, bu hafta Domuz Gribi hastalığı üzerine konuştu.

Sağlıklı olmanın gerektiğin ive sağlıklı olamayanların dini vecibelerini de yerine getiremeyeceğini belirten Şeker İmam, "Öpüşmeyi yasakladım. Diyeceksiniz ki, 'Sen 4. Murat'mısın. Şunu yasakladın, bunu yasakladın' Bu cemaatin sağlığı benden sorulur. Şuanda camiye geldiniz, cami temiz olacak, hijyenik olacak. Çünkü siz gelip burada ibadet ediyorsunuz. Sağlığınıza zarar verecek şeyleri söylememiz gerekiyor. Öpüşmek çok iyi bir şey değildir. Dinimizde bunu çok tasvip etmiyor. Erkek erkeğe öpüşüyor. Nefes nefese hastalık bulaşıyor, ter bulaşıyor. Ellerimizi sık sık yıkamalıyız. Bakınız günde 5 defe abdest almanın esprisi budur. İslam dini bu problemi çözmüştür" diye konuştu.

Hastalıkların her zaman olabileceğini ve bugün gündemdeki Domuz Gribinin gidip, yarın İnek Gribinin gelebileceğini belirten Şeker İmam, "Bütün hastalıkların temelinde temizliğe dikkat etmemezlik var. Kesinlikle öpüşmeyin. Hakikaten öpüşmeyin. Zaten erkek erkeğe öpüşmek çok hoşta değil. Ter bulaşıyor, nefes bulaşıyor. Domuz gribi bulaşıyor, Kuş Gribi bulaşıyor. Yarın Öküz Gribi bulaşır. Hep isim değişiyor" ifadelerini katardı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:53

İLGİLİ HABERLER