Gündem
  • 24.6.2019 10:15

İmamoğlu: 'Evet ben bir projeyim... '

İmamoğlu, Seyrantepe'deki CHP İl Seçim Koordinasyon Merkezi'nden  ayrıldıktan sonra konvoy eşliğinde Beylikdüzü'ne geçti. İstanbullular huzurunda yurdun insanlarına seslendiğini dile getiren  İmamoğlu, "Barışmaya geldik, buluşmaya geldik. Birbirimizi sevmeye geldik. Sevgi kazanacak demiştik sevgi kazandı. Evet ben bir projeyim, ben Cumhuriyet'in, Türkiye Cumhuriyeti'nin,  Atatürk Cumhuriyeti'nin projesiyim." dedi.

İmamoğlu, inançlara saygı için, Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, Hacı  Bektaş-ı Veli'yi hatırlatmak için geldiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Biz bu şehirde herkesin inancına saygı duyan, bu ülkenin, bu şehrin  gelişmesi için aklı, bilimi tercih eden, yok Alevi'si, Sünni'si, herkesi  kucaklamaya geldik. Bu şehirde azınlık diye bir kavram yok. Biz bu şehirde Rum'u,  Ermeni'si, Süryani'si, Yahudi'si, herkesi kucaklaşacağız. Biz bu şehirde  demokrasiyi, adaleti inşa edeceğiz. Biz bu güzel şehirde size söz veriyorum,  geleceği inşa edeceğiz. Maneviyatını bilen, maneviyatına, milli değerlerine her  daim sahip çıkan, vatanın bölünmez bütünlüğünü her yerde savunan ama yanı sıra  her yerde 'Tam bağımsız Türkiye' diyen, biz aynı zamanda gelecek için fikri hür,  vicdanı hür nesiller yetiştireceğiz. Biz size söz veriyoruz, ne sizi aldatacağız  ne de aldanacağız."

İstanbullular huzurunda yurdun insanlarına seslendiğini dile getiren  İmamoğlu, "Evet ben bir projeyim, ben Cumhuriyet'in, Türkiye Cumhuriyeti'nin,  Atatürk Cumhuriyeti'nin projesiyim." dedi.

Siyasetle de barışacaklarını ifade eden İmamoğlu, "Bu toplum  özgürlüklerle buluşacak. Ben milletimize inanıyorum. Beni kutlayan Sayın  Cumhurbaşkanına ve Sayın rakibimize de teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu, toplumu kucaklaştıracaklarını, her şeye rağmen bunu  başaracaklarını belirterek, "Büyük dostlarıma, komşulara, hemşehrilere son  mesajımızı hep beraber söyleyelim; her şey çok güzel olacak." ifadelerini  kullandı.

Güncellenme Tarihi : 24.6.2019 09:08

İLGİLİ HABERLER