Gündem
  • 31.8.2019 14:41

İmamoğlu : HDP'li belediyereke kayyum atandığını duyunca nefesim daraldı

İmamoğlu Diyarbakır'da HDP'li belediyeleri savundu..

İmamoğlu Diyarbakır'da HDP'li belediyeleri savundu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır'da CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada kayyum atamalarını ‘gaflet ve delalet’ olarak değerlendirdi.

İmamoğlu Diyarbakır’da: Kayyum atamaları gaflet ve dalalettir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gittiği Diyarbakır’da partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İmamoğlu Diyarbakır’a geldiğini söyleyen İmamoğlu; Diyarbakır, Mardin ve Van'da belediye başkanlarının görevden alınmasını eleştirdi.

Havalanına iner inmez Diyarbakır’ın sıcağını hissetiklerini söyleyen İmamoğlu konuşmasına teşekkür ederek başladı.

KAYYUM ATANMASI GAFLET VE DALALETMİŞ

"Nefesimizin ne kadar daraldığını İstanbul'da hissettik. Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyum atanması ‘gaflet ve delalettir.' Farklı kurallar uygulamaya kalkmak kabul edilemez. Ne yazık ki Diyarbakır, Mardin ve Van belediye başkanlarına ve seçmenlerine yönelik ayrımcı tavır hepimizi üzmektedir.” diye konuştu.

Kayyım atanacağının sinyalleri seçimlerden önce verilmişti, sizin de böyle bir endişeniz var mı?

– Duyacağım tek endişe demokrasi adına olur. Şahsım adına zerre kadar endişe duymuyorum. Bunun adı Diyarbakır olmuş, başka bir yer olmuş çok önemli değil. Kendimize sonsuz güvenimizle, milletin iradesine arkasında elde etmiş birisi olarak görevimizi en iyi şekilde tüm olumsuzluklarla mücadele ederek, bir şehre huzur getirmek ve gerçekten güzel bir çevre oluşturmak, insana insan olduğu için hizmet eden anlayış ortaya koymak adına mücadelemize devam ediyoruz.

Kürtlerin size desteğinin faturasının kayyımlar olduğu söyleniyor?

– Ben öyle düşünmüyorum. Böyle dip seviyedeki bir duyguyla hareket edilmesini artık ayıpla karşılarım bu başka bir mesele olabilir. Kendi adlarına farklı üstünlük kurma olabilir. Bundan sonrasına bakmak lazım. Bundan sonraki siyasi atmosferi iyi okumak lazım. Bundan sonra yapmamız gereken bence odur.

Kürtçe bir şeyler söyler misiniz?

– Ben hiç öğrenmedim. Öğrenirsek söyleriz yani. Anlamadan konuşmayı sevmem başkası gibi.

Güncellenme Tarihi : 1.9.2019 11:39

İLGİLİ HABERLER