Gündem
  • 5.4.2020 12:50

İmamoğlu’nun ‘dezenfektan’a ödediği para şaşırttı

İstanbullunun parası İzmirli şirkete aktı! İmamoğlu’nun ‘dezenfektan’a ödediği para pes dedirtti

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu akılalmaz harcamalara devam ediyor. İstanbul’da üretilen ve litresi 15 TL’den satılan dezenfektanları görmezden gelen İmamoğlu, İzmirli bir firmayla anlaştı. Yapılan anlaşmaya göre dezenfektanların litresi 73 TL’den satılacak. Söz konusu firmaya toplamda 1 milyon 100 bin TL ödeme yapılacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası İstanbul’da ilginç olaylar yaşanmaya devam ediliyor. En çok vakanın göründüğü İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu tepki çeken icraatlarda bulunuyor. İstanbul’da sefer sayılarını azaltarak felakete davetiye çıkaran ve pahalıya satılan yardım kolileri nedeniyle de büyük infial uyandıran İmamoğlu, son olarak İzmirli bir şirketle yapılan anlaşma ile gündeme geldi.

1 milyon 100 bin TL’lik anlaşma

CHP’li İBB idaresinin, dezenfektan alımı için İzmir Bornova menşeli bir firma ile yaptığı anlaşma ortalığı karıştırdı. İmamoğlu idaresi, litresi 73 TL’den 15 bin litre dezenfektan almak için anlaşma yaptı. Söz konusu anlaşma İstanbullunun 1 milyon 100 bin TL’sinin İzmir’e gitmesine neden oldu.

İstanbul’da üretilse 15 TL

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İzmir’den almak için ısrar ettiği ve litresi 73 TL’den satılan dezenfektan İstanbul’da da üretiliyor. İstanbul Gürpınar İMKB Meslek Lisesi’nde üretimi gerçekleştirilen dezenfektan litresi 15 TL’ye satılıyor.

AK Partili Ümraniye Belediyesi, 4 bin litre aldıkları dezenfektana 60 bin TL ödeyerek İstanbul Gürpınar İMKB  Meslek Lisesi’nde üretilen kimyasalı kullanıyor.

İstanbul’da tepki çeken korona gelişmeleri

Koronavirüs Türkiye’de en çok İstanbul’u etkiledi. İstanbul’da binlerce koronavirüs vakası olduğu açıklandı. Bununla birlikte CHP’li İmamoğlu idaresi, sosyal mesafe kurallarını hiçe sayarak akılalmaz bir icraatta bulundu ve toplu ulaşım sefer sayılarını azalttı. Vatandaşların birbirlerine yaklaşmaması gereken şu günlerde İstanbullular, burun buruna yolculuk yaparak adeta salgının içine itiliyor.

Aynı zamanda CHP’li İBB, valilik onayı alınması gereken yardım kampanyasını kafasına göre yapmaya çalışarak koronavirüs krizini politize etmeye çalışıyor. Kanunu çiğnediği için topladığı paralara devlet tarafından el konulan İBB Başkanı, “Biz devletin kendisiyiz” açıklamasıyla büyük tepki çekti.

Piyasada 50-70 TL arasında bulunan yardım kolilerini 150 TL’ye satan büyükşehir bu skandalıyla da tepkileri üzerine çekmişti.

 yeniakit.com.tr 

Güncellenme Tarihi : 5.4.2020 12:03

İLGİLİ HABERLER