Gündem
  • 16.6.2021 22:43

İmamoğlu Öcalan'a diktatör diyen kitabın reklamını yasakladı

İBB teröristbaşı Öcalan'a 'diktatör' diyen kitaplara onay vermedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’a 'diktatör' denilen kitaba reklam sansürü uyguladı. Aytekin Yılmaz’ın kaleme aldığı “Son Diktatör” isimli kitabın yayıncısı Vadi Yayınları'ndan yapılan açıklamada, "İBB Medya A.Ş., 'diktatör' kelimesini sakıncalı bulduğundan tanıtım içeren görsellere onay vermedi" denildi. Söz konusu gelişmenin ardından gözler CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na çevrildi. PKK'nın siyasi kanadı HDP ile yakınlığı bilinen Kaftancıoğlu'nun, ittifak ortaklarının tepkisini çekecek söz konusu tanıtımı engellediği konuşuluyor.

İBB iştiraki Medya A.Ş., Vadi Yayınları tarafından piyasaya sürülen Aytekin Yılmaz'a ait Son Diktatör ve Yüzleşerek Barışmak isimli kitapları, 'tanıtımları uygun görülmeyen' kategorisine aldı.

Reklam sansürü karşısında bir açıklama yapan yayınevi, "İBB Medya A.Ş., 'diktatör' kelimesini sakıncalı bulduğundan tanıtım içeren görsellere 'onay' vermedi" ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada ayrıca, bu iki kitabın PKK'nın örgüt psikolojisi, Abdullah Öcalan'ın nasıl bir diktatör olduğu ve marjinal sol örgütlerin iç çatışmalarına yer verildiği belirtildi.

Kurumdan yapılan açıklama şu şekilde:

Gözler Kaftancıoğlu'na çevrildi

Reklam yasağı sonrasında oklar, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na çevrildi.

İstanbul'un yönetiminde söz sahibi olduğu ve DHKP-C, MLKP gibi terör örgütlerine yakınlığı nedeniyle eleştirilen Kaftancıoğlu'nun, bu kararda etkin rol oynadığı konuşuluyor.

Güncellenme Tarihi : 16.6.2021 22:48

İLGİLİ HABERLER