Gündem
  • 8.4.2020 21:32

İmamoğlu'na dehşete düşüren tehdit!.. Derinizi yüzüp ayakkabı yapacağım

Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün düzenledikleri operasyonda şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlının dijital malzemelerine ise incelenmek üzere el konuldu.

İmamoğlu'na gelen mailde korkunç tehdit: Seni paramparça edeceğim!..İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatları, İmamoğlu'nun mailine gönderilen tehdit içerikli mesaj hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatları, "Senin kanını akıtır sana içiririm! Umarım ne kadar ciddi olduğumu anlarsın yoksa seni paramparça edeceğim. Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm" şeklinde ifadeler içeren e-postaları gönderen T.G. hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Avukatlar, emniyet birimlerine de şikayet edilen şüpheli hakkında 12 gündür bir işlem yapılmadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun e-posta adresine 27 Mart tarihinde "Lütfen oku. Yoksa başına çok büyük felaket gelecek" başlıklı bir ileti geldi.

"ÖLDÜRECEĞİM KİŞİYE ÖNCEDEN HABER VERİRİM"
Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, tehditlerle dolu e-postada şu ifadeler yer aldı: Bak İmamoğlu Ekrem denen zavallı senin kanını akıtır sana içiririm! Bunu kayıtlara geçsin diye yazıyorum istediği şekilde şikayetçi olma vs. hakkın var. Senin kanını akıtır sana içiririm! Haddini bilmeyi ya öğreniyorsun ya da o boynunu kırıp kafa derini yüzüp ayağıma paspas yapıyorum. Umarım ne kadar ciddi olduğumu anlarsın yoksa seni paramparça edeceğim. Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm.

Ekrem İmamoğlu'nun avukatları, e-postayı atan T.G. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 28 Mart'ta suç duyurusunda bulundu, Emniyet birimlerine de bildirilerek, şikayetçi olundu.

ANKARA'DA İKAMET ETTİĞİ ORTAYA ÇIKTI
Avukatlar, şüphelinin Ankara'da ikamet ettiğini, adresinde bulunamadığının kendilerine söylendiğini belirterek, şikayetin üzerinden 12 gün geçmesine rağmen henüz bir işlem yapılmadığını söyledi.

Suç duyurusunda; T.G'nin e-postada yazdığı ifadelerle, Ekrem İmamoğlu'nun can güvenliğini tehdit ettiği vurgulanarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı'nın canına zarar gelmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

"Seni öldüreceğim" ifadesinin Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nin 2014 ve 2019 tarihli iki kararında tartışmasız şekilde 'tehdit' olarak kabul edildiği ve bu suçun elektronik iletişim araçlarıyla da işlenebileceğinin açıkça belirtildiğini vurgulandı.

İmamoğlu'nu tehdit eden şüpheli yakalandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu mail üzerinden tehdit ettiği öne sürülen T.G. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu mail adresine 27 Mart'ta gönderilen ve tehdit içerdiği belirtilen maille ilgili çalışma başlattı.

Polis ekipleri, şüphelinin Ankara'da ikamet eden T.G. olduğunu belirledi.

 Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün düzenledikleri operasyonda şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlının dijital malzemelerine ise incelenmek üzere el konuldu.

T.G. işlemlerin ardından İstanbul'a getirilecek.

Güncellenme Tarihi : 9.4.2020 00:03

İLGİLİ HABERLER