İmamoğlu'na zor soru: Nerede bu paralar başkan?

2 dk okuma
İmamoğlu'na zor soru: Nerede bu paralar başkan?

Hızlı Özet

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda Sosyal Yardım Ödeneği'nin bütçede düşürülmesine tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, "Bizim dönemimizde Sosyal Yardım Ödeneği'nin bütçeye oranı %3 idi. İBB Başkanı mayıs ayında Sosyal Yardım Ödeneği bütçesini % 3'ten % 15'çıkartmak istediğine dair bir teklif sundu. Biz de kabul ettik. Kendisin de bize teşekkür etti. Bütçede % 2’ye düşürdüğü sosyal yardımı, yönetmelikten tamamen çıkarıyor. İ






İBB'nin iki yılda İstanbul yatırımlarını yüzde 32 azalttığına dikkat çeken İBB Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İmamoğlu'nun vakıf ve derneklere aktarıldığını iddia ettiği sözde paraların nerede olduğunu sordu.



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda Sosyal Yardım Ödeneği'nin bütçede düşürülmesine tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, "Bizim dönemimizde Sosyal Yardım Ödeneği'nin bütçeye oranı %3 idi. İBB Başkanı mayıs ayında Sosyal Yardım Ödeneği bütçesini % 3'ten % 15'çıkartmak istediğine dair bir teklif sundu. Biz de kabul ettik. Kendisin de bize teşekkür etti. Bütçede % 2’ye düşürdüğü sosyal yardımı, yönetmelikten tamamen çıkarıyor. İstanbul’daki garip gurebanın hakkını sizin keyfi uygulamalarınıza terk etmeyeceğiz. Bu yönetmeliği değiştirmenize müsaade etmeyeceğiz. Bu bütçede gelecek perspektifi yok, çünkü yeni yatırımlar yok" dedi.



"MERKEZİ HÜKÜMETTEN PAY GELMEZSE İBB YÖNETİMİ MUSAKKA BİLE YİYEMEZ"



NEREDE BU PARALAR BAŞKAN?



İBB'nin iki yılda İstanbul yatırımlarını yüzde 32 azalttığına dikkat çeken İBB Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, İmamoğlu'nun vakıf ve derneklere aktarıldığını iddia ettiği sözde paraların nerede olduğunu sordu.



Göksu, İmamoğlu'na şu soruları yöneltti:



"2019 senesinde 11 milyar 300 milyon 995 bin TL olan yatırım bütçesi, 2021 senesinde 9 milyar 345 milyon 589 bin TL’ye gerilemiş. Yani yatırımlara ayrılan payın 2 senede yaklaşık yüzde 32 azaldığı görülüyor. İstanbul için yeni kaynaklar yok. Çünkü beceri ve performans yok, vizyon yok. İmamoğlu, seçim sürecinde yeni kaynaklar bulacağı, İstanbul’un bütçesini yüzde 50 artıracağı sözünü vermişti. Bu bütçede bunların hiçbirini göremiyoruz. Hani İstanbul nimetti? Hani İstanbul’un kaynakları İstanbul’a yeter ve artardı? Hani vakıf ve derneklere aktarılan paralar vardı? Sadece o kaynakları keserek çok büyük yatırımlar yapacaktınız? Nerede bu paralar Başkan? Yoksa bu bütçede olmayan başka yerlere mi gidiyor o paralar?"



"MUSAKKA BİLE YİYEMEZSİNİZ"



Merkezi hükümetten gelen pay olmadan İBB'nin İstanbul'u yönetemeyeceğini söyleyen Göksu, "2019 senesi bütçesinde İBB’nin öz kaynaklarının bütçeye oranı yüzde 24 idi. Şu an yüzde 19 olmuş. Sadece bu tablo bile sizin İstanbul’u yönetme kabiliyetiniz olmadığını göstermektedir. Yani bırak yeni kaynak oluşturmayı, merkezi hükümetten gelen pay olmazsa musakka bile yiyemeyeceksiniz" diye konuştu.




Bu haber 502 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İsrail'de hükümeti Araplar belirleyecek
Gündem

İsrail'de hükümeti Araplar belirleyecek

Seçim anketleri çok az değişiklik olduğunu gösteriyor, partilerin aday listeleri kesinleştikten sonra da çıkmaz devam ediyor.

Habervitrini12090 Görüntüleme
Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a sürpriz ziyaret
Gündem

Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a sürpriz ziyaret

KülliyCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen sürpriz görüşme, siyaset gündeminde geniş yankı uyandırdı.e

Habervitrini11574 Görüntüleme
Non-Iron Gömleklerle Gün Boyu Özenli Bir Stil
Gündem

Non-Iron Gömleklerle Gün Boyu Özenli Bir Stil

Yoğun bir günün temposunda stil sahibi görünmenin yolu her zaman karmaşık kombinlerden geçmiyor. Özellikle iş hayatında, seyahatlerde veya gün içinde farklı planlar arasında geçiş yaparken pratik parçalar gardırobun en işlevsel üyelerine dönüşebiliyor. Non-Iron gömlekler de klasik gömlek stilini daha zahmetsiz bir kullanım anlayışıyla buluşturan seçeneklerden biri.

Habervitrini10007 Görüntüleme
Okan Karacan ile ilgili şoke eden iddia! Hırsızlık görüntüleri ortaya çıktı
Gündem

Okan Karacan ile ilgili şoke eden iddia! Hırsızlık görüntüleri ortaya çıktı

Ünlü tiyatro oyuncusu Okan Karacan’ın Şişli’deki bir etkinlikte masada bulunan dizüstü bilgisayarı alarak koltuğunun altına koyduğu anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Bilgisayarın sahibi karakola giderek şikâyetçi oldu. Gözaltına alınan Karacan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Annesi ise oğlunun psikolojik rahatsızlığı bulunduğunu ve ilaçlarını düzenli kullanmadığını söyledi.

Habervitrini14054 Görüntüleme