Gündem
  • 29.8.2019 17:26

İmamoğlu'nun Diyarbakır'da kiminle görüşeceği ortaya çıktı

Batman CHP İl Başkanı Hüseyin Yaşar'ın yeğeninin düğününe katılmak üzere bölgeye gidecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır'da terör örgütü bağlantısı gerekçesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Selçuk Mızraklı'yla görüşeceği belirtildi.

Diyarbakır üzerinden Batman'a gidecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bölgede yapacağı görüşmelerin detayları belli oldu.

Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından terör örgütü PKK ile bağlantısı tespit edildiği gerekçesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Selçuk Mızraklı ile bir araya gelecek.

Tahir Elçi'nin kabrine ziyaret

İmamoğlu, bu görüşme öncesinde CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyecek ve PKK tarafından öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin kabrini ziyaret edecek.

HDP'li Selçuk Mızraklı ile yapacağı görüşmenin ardından Batman'daki düğüne gidecek olan İmamoğlu, ertesi gün yine Diyarbakır üzerinden İstanbul'a dönüş yapacak.

İmamoğlu diyet mi ödüyor?

İçişleri Bakanlığı tarafından “teröre bulaştığı” gerekçesiyle görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Dr. Adnan Selçuk Mızraklı, 23 Haziran’da yenilenen İstanbul seçimleri öncesi bu şehre gelip İmamoğlu'nun seçim çalışmalarına bizzat katılmıştı.Mızraklı, İstanbul'daki HDP'lilerden CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu için oy istemişti.
İçişleri Bakanlığı tarafından Selçuk Mızraklı’nın da aralarında bulunduğu HDP’li 3 belediye başkanı yerine “kayyım” ataması yapıldığı duyulur duyulmaz, CHP'li İmamoğlu’nun ani bir kararla 31 Ağustos’ta Diyarbakır’a gitmesi İmamoğlu'nun HDP'ye diyet ödemesi olarak yorumlandı.

Güncellenme Tarihi : 29.8.2019 17:28

İLGİLİ HABERLER