Gündem
  • 30.6.2021 19:23

İmamoğlu'nun müsilaj yalanı!.. Temizleme gemileri yerinden kıpırdamamış

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, İBB Sözcüsü Murat Ongun’un Marmara'daki müsilaj temizleme çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamaları köşesinden ti’ye aldı.

Altınok, Ongun'un "İBB yapıyor" diye paylaştığı görüntülerin aslında hükümetin çalışmaları olduğunu ve dün Sabah gazetesinin manşetinde de bu konunun yer aldığını köşesine yazdı.

Sabah yazarı, “Resmi kayıtlar, hiç durmadan çalıştılar dediğiniz halde gemilerinizin Haliç'ten hareket etmediğini gösteriyor. "Denizi karadan temizlemeye başladık" açıklaması da ortaya konulan soruları cevaplamıyor. Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaşta da değilsiniz ama... Acaba diyorum, müsilaj gemilerini, Fatih Sultan Mehmed'in aksi bir rotada, karadan mı Marmara'ya yürüttünüz?” ifadeleriyle İBB sözcüsünü ti’ye aldı.

İşte Melih Altınok’un “Murat Ongun, gemileri karadan mı yürüttü?” başlıklı o yazısı:

İBB Sözcüsü Murat Ongun her gün sosyal medya hesaplarından Marmara'daki müsilaj temizleme çalışmalarıyla ilgili görseller paylaşıyor.
AK Partili siyasilerse orijinal videoları yayınlayıp, Ongun'un "İBB yapıyor" diye paylaştığı temizlik görüntülerinin aslında hükümetin çalışmaları olduğunu söylüyorlar.
Dün Sabah'ın manşetinde bu konu vardı. Muhabirimiz Barış Savaş, "Marine Traffic"ten Ongun'un "Hiç durmadan çalışıyor" dediği gemilerin hareket kayıtlarına ulaşmış.

Habere göre İBB Dökü-1, 27 aydır Unkapanı iskelesinde atıl durumda. İBB Dökü-2 ise 25 Mayıs-24 Haziran arasında sadece birkaç kez hareket etmiş. Bu seferlerde kıyılardan topladığı müsilajı da tekrar Marmara açıklarında dibe verdikten sonra bakıma çekilmiş...
Ongun hakkındaki "montaj görüntü paylaşma" iddialarını destekleyen belgeli, fotoğraflı ciddi bir haber.
Murat Bey, bir montajınız, pardon mâniniz yoksa kamuoyunu aydınlatır mısınız?
Resmi kayıtlar, hiç durmadan çalıştılar dediğiniz halde gemilerinizin Haliç'ten hareket etmediğini gösteriyor.
"Denizi karadan temizlemeye başladık" açıklaması da ortaya konulan soruları cevaplamıyor.
Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaşta da değilsiniz ama...
Acaba diyorum, müsilaj gemilerini, Fatih Sultan Mehmed'in aksi bir rotada, karadan mı Marmara'ya yürüttünüz?

Güncellenme Tarihi : 30.6.2021 19:56

İLGİLİ HABERLER