Gündem
  • 16.11.2019 12:44

İmamoğlu'nun 'sınırsız' yetki talebi Meclis'e takıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erasmus programlarından hibe almaya hak kazanılması durumunda sözleşme imzalaması için talep ettiği 'sınırsız' sözleşme imzalama yetkisi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, tarafından reddedildi.

AK Parti grubunun çoğunlukta olduğu İBB Meclisi, büyükşehir belediyesinin hazırladığı projelerin Erasmus programlarından hibe almaya hak kazanması durumunda sözleşme imzalaması için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na temsil yetkisi verilmesini 'sınırsız' olduğu gerekçesi ile uygun bulmadı. 

İBB Meclisi'nin 14 Kasım tarihli oturumunda İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün Erasmus programına ilişkin talebi gündeme geldi.

Yetkinin sınırlanması istendi

Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün talebi Hukuk ile AB ve Dış İlişkiler Komisyonu tarafından değerlendirildi.

AK Parti'lilerin çoğunlukta olduğu komisyonlar tarafından hazırlanan ortak raporda, belediye meclisinin yetkisinde olan bir hususta süre ve konu belirtmeksizin “sınırsız” yetki devri uygun görülmedi.

Komisyon görüşü doğrultusunda dosya, “şartları ve sınırları belirlenerek yeni yetki talebinde bulunulduğunda” değerlendirilmek üzere Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne iade edildi.

Güncellenme Tarihi : 16.11.2019 12:43

İLGİLİ HABERLER