Medya
  • 29.5.2020 11:59

İmamoğlu'nun yalaması Merdan Yanardağ Menderes'e bebek katili dedi

Cuntacıların iftirasına sarıldı! CHP'nin kanalı TELE 1'de Adnan Menderes ile ilgili skandal sözler!

TELE 1 ekranlarında merhum Başbakan Adnan Menderes ile ilgili skandal sözler söylendi. Kanalın sahibi Merdan Yanardağ, Yassıada mahkemelerinde 27 Mayıs cuntacılarının Menderes'i küçük düşürmek için iddia ettiği ve beraatla sonuçlanan 'bebek davasını' diline doladı. Yanardağ, Menderes’in beraat etmesine rağmen ‘Bebek katili’ demesi skandal olarak yorumlandı.

Cuntacıların iftirasına sarıldı! CHP'nin kanalı TELE 1'de Adnan Menderes ile ilgili skandal sözler!

CHP yandaşı ve İBB bünyesinde İGDAŞ tarafından fonlanan TELE 1 kanalında skandal anlar yaşandı. Kanalın sahibi Merdan Yanardağ, 27 Mayıs askeri darbesinin ardından idam edilen Başbakan Adnan Menderes ile ilgili yaptığı açıklamayla büyük bir skandalı diline doladı.

SKANDAL SÖZLER

Yanardağ, 27 Mayıs darbecilerinin Menderes'i küçük düşürmek için ortaya attığı ve Yassıada'da görülen 'bebek davası'nı canlı yayında sanki gerçekmiş gibi anlattı. Skandal sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bebek katili olan Menderes'ten demokrasi kahramanı çıkmaz, olmaz…"

Merdan Yanardağ'ın iftirası kısa sürede sosyal medyada büyük tepki topladı. Birçok kişi TELE 1 canlı yayınında imza atılan bu skandalın ardından RTÜK'ü göreve çağırdı.


İDDİALARI ELLERİNDE PATLADI

Bilindiği gibi, Adnan Menderes Yassıada'da yargılandığı 'Bebek' davasında ispatlanamayan iddialar ile beraat etmişti. Cuntacıların attığı iftiranın bu şekilde yeniden gündeme getirilerek sanki gerçekmiş algısı uyandırılmak istenmesi tepki aldı.

YİNE SALDIRI

"Yeter söz milletindir" sözüyle yola çıkan ve 27 yıllık CHP iktidarına son veren merhum Başbakan Adnan Menderes, iktidar olduğu dönemde de çeşitli entrikalar, ayaklanmalar ve yalan haberlerle yıpratılmaya çalışılmıştı.

İGDAŞ FONLUYOR

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesi altındaki İGDAŞ, Ekrem İmamoğlu'na yakınlığı ile bilinen TELE-1'e sponsor olmuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 29.5.2020 23:54

İLGİLİ HABERLER