Asayiş
  • 10.10.2008 10:28

İMDAT' ÇIĞLIĞINI DUYURAMADI, BABASI ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ

Almanya'da yaşayan Miyase Akgül (35), internetten Çorum'daki yetkililere üç kez gönderdiği mesajlarla yaptığı yardım çağrısını duyuramayınca, babası Aydın Ocak (55) boşanma davası açan annesi Gülendam Ocak'ı (55) Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan 30 Eylül'de öldürdü.
Çorum'da oturan iki çocuk annesi Gülendam Ocak, 25 yıllık eşi Aydın Ocak'ın kendisini sık sık dövdüğünü öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu ve boşanma davası açtı. Eşinin baskısından dolayı evini terkedip bir yakınının yanına yerleşti. Seyyar satıcılık yapan Aydın Ocak, bayramın ilk günü, pişman olduğunu ve barışmak istediğini söyleyerek eşinin bulunduğu eve gitti. Ancak, ret yanıtı alınca, eşini boynuna ve göğsüne sapladığı üç bıçak darbesiyle öldürdü.
Savcılık cinayetle ilgili soruşturmaya sürdürürken, çiftin Almanya'da oturan kızı Miyase Akgül'ün, Çorum Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu'na 12, 14 ve 17 Eylül günlerinde "Acil durum" başlıklı elektronik posta göndererek, babasının annesini öldüreceğini öne sürdüğü ve önlem alınmasını istediği ortaya çıktı.
Yapılan incelemede, Akgül'ün üç e-mailinin 25 Eylül'de Vali Yardımcısı Fatih Damatlar başkanlığında toplanan Çorum İl İnsan Hakları Kurulu tarafından incelenerek gereğinin yapılması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildiği belirlendi.
Valilik, her kurumun kendi elemanlarını göndererek kendisiyle ilgili evrakı aldırdığı, kurul kararının Emniyet Müdürlüğü'ne bayram sonrası ulaştığı belirtildi.
Elimize ulaşsa gereği yapılırdı
Damatlar, “Mail geldiği andan itibaren gereği yapılarak, ilgili kurumlarla hemen yazışma yapılmıştır. Evrak zamanlı bir biçimde ilgili makamlara ulaştırılmıştır. Burada devletin hiç bir kusuru ve ihmalı söz konusu değildir” dedi.
Çorum Emniyet Müdürü İsmail Karaman, kendilerine gönderilen yazının 6 Ekim tarihinde ellerine ulaştığını belirterek, “Yazı olaydan önce elimize ulaşsa, gereği yapılırdı” dedi.
Gönderdiği e-maillere karşın babasının annesini öldürmesine engel olunamadığını belirten Miyase Akgül, şunları söyledi:
“Babam annemi birkaç kez sokağa attı. Annem evi terk ederek akrabalarımızın yanına yerleşti. Bunu duyan babam, annemi tehdit etmeye başladı. Birkaç kez bıçak ve silahla dolaşarak annemi öldüreceğini söylediğini duydum. İnsan Hakları Kurulu'na e-mailler göndererek, ‘Annemi kurtarın, yardım edin' dedim. Cinayeti önlemeye çalıştım ama sesimi duyuramadım”
Telefonla konuşurken öldürüldü
Miyase Akgül, cinayetin annesiyle telefonla konuşurken işlendiğini belirterek, “Olayın olduğu gün annemle telefonda konuşurken birden gürültü ve patırtı koptu. Babamın sesi telefona kadar geliyordu. Annemi kurtaramadım. Eşi tarafından ölümle tehdit edilen çok sayıda kadın var. Devletin bu kadınlara sahip çıkması gerekmez mi” diye konuştu.
Çorum Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, “Gülendam Ocak, dikiş makinesi almamız halinde geçimini sağlayabileceğini söylemişti. Valimiz de, ‘Derhal vatandaşın ihtiyacını görün' dedi. O zaman makina alınmış ve teslim edilmişti” dedi.
İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Oruç, Gülendam Ocak ile görüşüldüğünü, kendisinin sığınmaevine yerleştirilmeyi istemediğini ve akrabalarının tuttuğu evde yaşadığını söylediğini belirtti.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:33

İLGİLİ HABERLER