Ekonomi
  • 15.5.2013 12:39

IMF'de değişim rüzgarı Türkiye'den yana

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Direktörü Mark Lewis, Türkiye ile IMF ilişkilerinde 19 yıllık standbye anlaşmaları ve borç ilişkisinin sonuna gelinmesinin ardından AA muhabirinin bu yeni dönemde Türkiye - IMF ilişkilerinin seyrinin ne şekilde gerçekleşeceğine yönelik sorularını yanıtladı.

Lewis, "Alternatif İcra Direktörlüğüne başkanlık eden Türkiye, 2014 yılı itibariyle de tam anlamıyla İcra Direktörlüğü başkanlığını üstlenecektir. İlaveten, gelecek aylarda tamamlanması beklenen, IMF’nin oy ve sermaye reformu ile Türkiye IMF’nin en büyük 20 üyesinden biri olacaktır" dedi.

Lewis'e göre önümüzdeki aylarda IMF içerisindeki yeni kota düzenlemesiyle tüm ülkeler genelindeki sermaye artışıyla birleşerek Türkiye IMF'deki kotasının dört kat civarında artması bekleniyor.

Türkiye'nin IMF içerisindeki rolünün daha da artacağının sinyallerini veren Lewis, "Daha ileriye baktığımızda, iki yıl içinde sermaye payları yeniden kontrol edilecek ve Türkiye'nin payının artmaya devam edeceğini bekliyorum" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:19

İLGİLİ HABERLER