Yaşam
  • 5.6.2014 10:54

İmirzalıoğlu hakim karşısına çıkıyor

Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz ve Ersin Korkut gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 53 şüphelinin, "uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından yargılanmasına başlanıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Engin Günaydın, Hakan Yılmaz ve Ersin Korkut gibi ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında "uyuşturucu ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarında dava açılmıştı.

Ünlü isimlerin bugün ve yarın görülecek duruşma için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek hakim karşısına çıkmaları bekleniyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ünlü oyuncuların telefon görüşmelerinde esrardan, “CD, papatya, süt, senaryo, proje ve klagaris” diye söz ettiği ifade edilmişti. Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’nun temin ettiği esrarı kendi evinde Engin Altan Düzyatan, Murat Yıldırım ve Rıza Kocaoğlu ile birlikte kullandığı anlatılan iddianamede hangi ünlünün hangi ünlüye uyuşturucu temin ettiği detaylı olarak yer almıştı.

17 BİN EXTACY, 13 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ
İddianamede Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu şebekelerine yönelik yaptığı teknik ve fiziki takip sonucu, Fırat Dağtaş ve Ahmet Çardak liderliğinde, uyuşturucu madde ticareti yapan suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda çoğu satışa hazır vaziyette 17 bin adet ectasy hap, 13 kilo 593 gram esrar, 126 gram amfetamin ve 115 kök hint kenevirinin ele geçirildiği belirtilmişti.

DENİZ MANZARALI TERASTAKİ ESRARIN MÜŞTERİLERİ, DİZİ DÜNYASININ ÜNLÜ İSİMLERİ
Şüphelilerden oyuncu Eray Özbal’ın kendi evinin terasında yetiştirdiği esrarın satışını genellikle kendi evinde gerçekleştirdiği belirtilen iddianamede Özbal’ın, içicilere deniz manzaralı evinde esrar kullandırttığı ve eski bir sinema oyuncusu olması nedeniyle müşterilerinin de dizi oyuncuları Kenan İmirzalıoğlu, Koray Candemir ve kimliği tespit edilemeyen diğer içici şahıslar olduğu anlatılmıştı.
İddianamede teknik takibe yakalanmamak için esrarı “süt, papatya” kodlarıyla şifreleyen Özbal’ın evinde yapılan aramada da teras katında saksılar içerisinde ekilmiş halde 32 kök hint keneviri, esrarı satışa ve içime hazır hale getirilmede kullanılan öğütme düzeneğinin ele geçirildiği belirtilmişti.

İMİRZALIOĞLU, YER TEMİN ETMEKLE SUÇLANIYOR
Oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’nun, Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal ve Murat Yıldırım’dan temin ettiği esrarı kendi evinde Engin Altan Düzyatan, Murat Yıldırım ve Rıza Kocaoğlu ile birlikte kullanarak bu kişilere esrar kullanılması için yer temin ettiği anlatılan iddianamede İmirzalıoğlu’nun, teknik takibe yakalanmamak için telefon görüşmelerinde esrardan, “CD, papatya ve süt” diyerek şifreli konuştuğu anlatılmıştı.

Ünlü oyuncuların uyuşturucu madde alış verişi konusundaki görüşmelerine yer verilen iddianamede ünlü isimlerin uyuşturucu maddeden şifreli olarak “CD, papatya, süt, klagaris, senaryo ve proje" olarak söz ettikleri ifade edilmişti.

UYUŞTURUCU TESLİMATI HAKAN YILMAZ’IN ARACI İLE YAPILDI
Oyuncu Hakan Yılmaz'ın, Ahmet Sağlam adlı torbacıyı yanında şoför olarak çalıştırdığı ve Sağlam'ın bu sayede tanınmış kişilerle irtibat kurarak müşteri sayısını arttırdığına dikkat çekilen iddianamede, Hakan Yılmaz'ın şoförü Sağlam'ın uyuşturucu madde satışı yaptığını bildiği halde yanında çalıştırdığı ve Sağlam'ın da uyuşturucu madde teslimatlarını Yılmaz'ın şahsi arabalarıyla yaptığı kaydedilmişti.

HAKAN YILMAZ'A "ÖRGÜT" DİĞER ÜNLÜLERE “TEMİN” SUÇLAMASI
Çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddia edilen şüpheliler Fırat Dağıtaş ile Ahmet Çardak'ın 9,5 yıldan 38 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, yanında çalıştırdığı şoförü Ahmet Sağlam'ın torbacı olduğunu bilen oyuncu Hakan Yılmaz'ın da "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından toplam 7 ile 20 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Murat Yıldırım, Eray Özbal, Cemil Büyükdöğerli,Duygu Yetiş, Kağan Razgırat, Onur Buldu, Şahin Irmak, Murat Eken ve Erdem Baş, şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir, Barış Güney ve Cihan Güçlü, yönetmenler Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı’nın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin, uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu madde kullanımı için yer temin etmek ve uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 6 yıldan 17 yıla kadar hapsi istenen iddianamede oyuncular Rıza Kocaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 4 şüphelinin, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 5 ile 15 yıla kadar hapsi talep ediliyor.
İddianamede, aralarında polis memuru Fatih Argin'in de bulunduğu 14 şüpheli hakkında ise benzer suçlardan 6 yıldan 35 yıla kadar hapsi isteniyor.

TÜZÜNATAÇ, DÜZYATAN VE ÖZPİRİNÇÇİ'YE TAKİPSİZLİK
Öte yandan soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulan, oyuncular Berrrak Tüzünataç, Engin Altan Düzyatan, İlker Aksum, Nehir Erdoğan, Bartu Küçükçağlayan, Özge Özpirinççi ve Burçin Terzioğlu’nun de aralarında bulunduğu 11 kişi ile soruşturma kapsamında teknik takibe takılan Cansu Dere'nin de aralarında olduğu toplam 95 kişi hakkında "uyuşturucu ticareti yapma, sağlama, suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlarından, takipsizlik kararı verilmişti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:28

İLGİLİ HABERLER