Gündem
  • 7.4.2020 17:01

İnanılmaz korona benzerliği! Çocuk kitabındaki hikaye herkesi şaşırttı

2012 yılında çıkan Şehirlerin Şifreleri-Yüzyıllardır Açılmayan Kapı isimli çocuk kitabında, koronavirüse benzer bir virüse ilişkin çarpıcı ifadeler kullanıldığı ortaya çıktı.

2012 yılında Seda Şener tarafından kaleme alınan Şehirlerin Şifreleri-Yüzyıllardır Açılmayan Kapı isimli çocuk kitabında koronavirüse benzer bir hastalık konu ediniliyor.

C1N3 isimli bir virüsün dünyayı etkisi altına almasının işlendiği Şehirlerin Şifreleri-Yüzyıllardır Açılmayan Kapı isimli çocuk kitabında, koronavirüs ile ilgili birçok benzer detay var.

C1N3 virüsünün semptomları, hızlıca yayılması, dünyayı etkilemesi ve okulları tatil etmesi gibi birçok özelliği ile koronavirüsü akıllara getiriyor.

İşte kitaptan dikkat çeken satırlar:

Bu C1N3 denen virüs tüm enerjisini emiyordu. Olduğu yerde gözleri kapandı ve mektupların yazılı olduğu defterlerin içinde uyuyakaldı. Barkın ve tüm arkadaşları neredeyse bütün okul hastaydı. Hatta ülke yavaş yavaş hasta oluyordu. Her zamanki gibi grip salgını değildi bu. Mikrop kimin bünyesine girmişse onu yatağa yatırıyordu. Herkes gribe çeşitli adlar veriyordu. Kimi tavşan gribi diyordu, kimi kurbağa gribi... Televizyonlarda ise C1N3 diye bahsediliyordu. Okullar bir hafta süreyle tatil edilmişti. Çünkü okula çok az kişi gidebiliyor ve ders işlenemiyordu. Okul başkanı olan Barkın da hastaydı. Başında sürekli ağrı vardı, burnu akıyor ve boğazı acıyordu.

Güncellenme Tarihi : 7.4.2020 15:03

İLGİLİ HABERLER