Yaşam
  • 30.6.2009 16:19

İNANILMAZ OLAY... BU ÇOCUK, BU KADAR YOLU NASIL YÜRÜDÜ?

Edinilen bilgiye göre, 3 yaşındaki Azelin Kaçar, dün Güntepe köyünde çocuklarla oynadığı sırada ortadan kayboldu.

Ailesi, köylüler ve jandarma tarafından gece saatlerine kadar aranmasına rağmen bulunamayan küçük çocuk, bu sabah Güntepe köyüne 8 kilometre mesafedeki Yediveren köyünde bulunarak ailesine teslim edildi.

8 KM NASIL YÜRÜDÜ?

Azelin'in annesi Ayşe Kaçar, kaybolan 3 yaşındaki kızının, gece boyunca dağda yürüdüğünü ve 8 kilometre uzaklıktaki Yediveren köyüne ulaştığını belirterek, dağdaki zorlukları atlatan kızının yaşamasının büyük bir şans olduğunu söyledi.

Kızına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten Kaçar, kızının kaybolması ve sonrasında yaşananları şöyle anlattı: ''Dün öğlen saatlerinde kızım köyde çocuklarla oynuyordu. Sonra ortadan kayboldu, bulamayınca da muhtara haber verdim. Köylülerle köy çevresinde uzun süre kızımı aradık ancak bulamadık. Köyün çocukları, Azelin'in koyunların sağıldığı köyün üst tarafına doğru yürüdüğünü gördüklerini söylediler. Bütün aramalara rağmen çocuğu bulamayınca, muhtar durumu Tatvan Kaymakamlığı'na bildirdi.

OT BİÇERKEN BULUNDU

Kaymakam, sivil savunma ekipleri ve jandarma köye geldi. Gece geç saatlere kadar yapılan aramalara rağmen Azelin bulunamadı. Kızımı bulamayınca tüm umudum tükendi ve artık kızımın yaşamadığını düşünmeye başlamıştım ki Yediveren'de bulunduğu haberi geldi. Yediveren'de ot biçen bir köylü kızımı bulmuş ve durumu karakola bildirmiş.

KOMŞU KÖYE YÜRÜMÜŞ

Azelin geceyi dağda geçirmiş ve komşu köye kadar yürümüş. Kızımın durumu iyi sadece ayaklarında biraz morarma var, bulunduğunu duyunca yeniden doğmuş gibi oldum. Aramaya katılan ve bize destek olan Kaymakamımıza ve diğer ekiplere teşekkür ediyorum.''

DAĞDA YABANİ HAYVANLAR VAR

Güntepe köyü muhtarı Şakir Özbudak “Köyün üst tarafı taşlık ve ormanlık. Bu alanda birçok yabani hayvan var. Buna rağmen çocuk hiçbir zarar görmemiş'' diye konuştu.

KAYMAKAM GÜLDİBİ: İNANILMAZ

Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi de 3 yaşındaki bir kız çocuğunun 8 kilometre uzaklıktaki bir köye kadar yürümesinin inanılmaz olduğunu ifade ederek, “Bu hadise önce bizi çok üzdü. Ancak sonu mutlulukla bitti” dedi.

Diğer Haberler
Mezarlıklar su altında kaldı
'Ayarlanabilir kulak tıkacı'na ödül
"Artık bir tarafımla Türküm"
Bu kez işadamları için çalacak
Saatte 100 Euro kazanmayı kim istemez?
İnanılmaz kurtuluş
Okulu talan ettiler!..
Böyle makinist görülmedi!
Kamyonet üstü keyif !
Kişilik nedir?
Kamyon, halk otobüsüne çarptı: 14 Yaralı
Cakarata'ya da uçacağız
İyi çocuk yetiştirmenin yolları...
Jant anneyi yaraladı, bebeği öldürdü
'Kardelenler Projesi' belgesel oldu

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:34

İLGİLİ HABERLER