Dünya
  • 30.6.2007 07:30

İNANILMAZ OLAY: KADIN POLİTİKACIYA O....U DEDİ!..

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin en yakın adamlarından biri olarak tanınan Ermeni asıllı milletvekili Patrick Deveciyan, eski milletvekili Anne Marie Comparini’ye gıyabında "salope" diyerek hakaret ederken kameraya yakalandı. Comparini, Deveciyan’ın kamuoyu önünde özür dilemesini istiyor.

HALK Hareketi İçin Birlik Partisi (UMP) milletvekili Patrick Deveciyan, son seçimde meclisteki sandalyesini UMP’li adaya kaptıran eski milletvekili Anne- Marie Comparini’den "salope" (o....u) diye söz ederken kameraya yakalanınca büyük tepkiyle karşılaştı.

Deveciyan’ın, Comparini karşısında seçimi kazanan milletvekili Michel Havard’ı kutlarken sarfettiği bu sözler video paylaşım sitesi Dailymoiton’da yayınlandı ve bir anda Fransız siyasetine bomba gibi düştü. Deveciyan, France Info radyosuna açıklamasında, "Comparini’yi arayıp özür diledim" derken, kadın politikacı, Deveciyan’ın kamuoyu önünde özür dilemesini istedi. İlk Müslüman kadın Adalet Bakanı olan Rachida Dati ise "Bırakın bir parlamentere, herhangi bir kadına bile böyle ağır hakarette bulunması affedilebilecek bir şey değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de, Lyon kentinde bir şantiyeyi ziyaret ederken olayın kendisine aktarılması üzerine, "Böyle bir hitap ne kadına, ne de başka kimseye söylenecek söz değildir" demekle yetindi.

François Bayrou’nun yeni kurduğu Demokratik Hareket Partisi’nden aday olup meclise girmeyi başaramayan Comparini ise Europe-1 radyosuna şöyle konuştu: "Halkı temsil eden bir milletvekili olan Deveciyan’ın böyle bir kelime kullanması son derece üzücü ve şok edicidir. Böyle olursa bu ülkede farklılıkları, insani değerleri nasıl savunabiliriz. Deveciyan’ın kullandığı kelime sadece bana değil, bütün kadınlara olan saygısızlığını gösterdiği gibi, kadının iffetine ve saygınlığına ağır bir saldırıdır."
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:47

İLGİLİ HABERLER