Dünya
  • 30.11.2007 02:00

İNANILMAZ SÖZLER: SARKOZY AFRİKA KÖKENLİLERE 'HAYDUT' DEDİ!.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Fransa'daki ulaşım grevleri ile geçen hafta sonu Paris'in kuzey banliyösü Viliers Le Bel'de 2 göçmen çocuğun ölümü üzerine çıkan olaylarla ilgili olarak Fransız TF1 kanalına değerlendirmelerde bulundu.

Sarkozy, hafta sonu meydana gelen olaylarda 100'ü aşkın polisin yaralandığını, 80 polisin hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Viliers Le Bel'de meydana gelen olayların sosyal yönünün bulunmadığına dikkat çeken Sarkozy, olaylara karışanlar için 'haydut' yorumunda bulundu.

Sarkozy, "Uyum sağlamak için çaba göstermiyorlar, okula gitmek istemiyorlar, iş aramıyorlar. Uyuşturucu peşinde koşan, talancı tipler" dedi. O bölgede oturan tüm yabancıların ve Afrikalılar'ın aynı kefeye konulamayacağını belirten Sarkozy, "Bir avuç asalak, polise silahla ateş edecek kadar kendini bilmez haydut takımı bunlar" diye konuştu. Olayların meydana geldiği sırada kendisinin Çin'de bulunduğunu, başbakan ve içişleri bakanının olayın meydana gelmesinden sonra bölgeye gidip meselenin iç yüzünü anlamaya çalıştıklarını, sükunet çağrısı yaptıklarını anlatan Sarkozy; kendisinin de Çin'den gelir gelmez, hastanede tedavi gören polisleri ziyaret ettiğini, ayrıca kaza sonrası hayatını kaybeden çocukların ailelerini Elysee Sarayı'nda kabul ettiğini kaydetti. Sarkozy, gereken adli soruşturmanın başlatıldığını ve bunu ölen çocukların ailelerine söylediğini ifade etti.

Ülkedeki grevlere de değinen Sarkozy, "Biz reformları yapmak zorunda olduğumuzu daha önce belirttik. Ulaşım sektöründe çalışanların avantajlı emeklilik haklarını bir anda silip atmadığımızı ve atmayacağımızı da kendilerine anlattık. Ama onlar grevden yana oldular. Sonunda mesele halledildi, ama reformlar kesinlikle yapılacak. Yoksa 5-10 yıl sonra emeklilerin maaşını ödeyemez duruma düşeriz" dedi.

Fransız toplumunun geçen yıllara oranla alım gücünde büyük düşüş olduğunun hatırlatılması üzerine, "Çok çalışan çok kazanır. Biz 35 saat uygulamasını kırdık, işverene imkanlar tanıdık. Bununla birlikte, işsizlik sorununu azami ölçüde çözmeyi başardık. Siz de görüyorsunuz, işsiz sayısında bir düşüş var. Bu konuyu muhalefet partisiyle de görüştük" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER