Gündem
  • 30.4.2024 01:57

İnanılmaz yöntemler.. Mücahitler İsrail askerlerini tünelde havaya uçurdu

El Kassam Tugayları'nın Gazze'de İsrail kuvvetlerine ait bir tüneli havaya uçurduğu video... ve işgal, Gazze Şeridi'nin ortasında 2 askerinin öldürüldüğünü duyurdu

29 Nisan 2024 Pazartesi günü El Cezire uydu kanalı, İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları üyelerinin Gazze'deki tünellerden birinde çekilmiş yeni görüntülerini yayınladı. İsrail güçleri tünele girmeden önce bubi tuzağı kurarak tüneli havaya uçururken, İsrail işgal ordusu da Şeridi'nin ortasında 2 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Görüntülerde, El Kassam Tugayları üyelerinin, Gazze'de bubi tuzaklı bir pusuda hedef alınan İsrail askerlerinin teçhizat ve silahlarını kontrol ettiği görülüyor.

Görüntülerde, Mescid-i Aksa Tufanı'nda ilk kez kullanılan "eldiven" kutularının Kassam savaşçıları tarafından kullanımı da yer aldı.

Bubi tuzaklı tünelin, El Kassam savaşçılarının burayı bir pusuya dönüştürmeyi planlamasının ardından İsrail işgal askerlerine karşı patlamak gibi özel bir işlevi olduğu anlaşılıyor.


Ölümler ve yaralanmalar 
Öte yandan İsrail ordusu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Pazar günü Gazze Şeridi'nin merkezinde meydana gelen bir binada meydana gelen patlamada 2 askerinin öldüğünü, 4 askerinin de yaralandığını duyurdu. 608'e.

İsrail Ordu Radyosu'ndan yapılan açıklamada, "Dün (Pazar) Gazze Şeridi'nin merkezindeki Netzarim Koridoru'nun eteklerinde meydana gelen patlamanın ardından bir binanın bir kısmının çökmesi sonucu iki savaşçı öldürüldü. teröristlerle çatışma sırasında."

Şöyle ekledi: "Birinin durumu ağır, geri kalanının durumu hafif ve orta olmak üzere dört savaşçı daha yaralandı ve İsrail ordusu patlamanın koşullarını araştırıyor."

Ordu, internet sitesinde yayınlanan açıklamada, ölen iki kişinin isimleriyle ilgili olarak, "9232'nci Zırhlı Tabur'da savaşan yedek asker Ido Aviv (28 yaşında) ve (yedek) asker Kalkidan Mahari (37 yaşında)," 223. Tabur'da savaşan kişiler Gazze Şeridi'nin merkezindeki bir çatışmada öldürüldü.​​​​​


Hamas hareketinin askeri kanadı "El Kassam Tugayları" Pazartesi günü, Gazze Şeridi'nin kuzeyini güneyden ayıran "Netzarim" ekseninde İsrail ordusuna havan topu saldırısı düzenleyeceğini duyurdu.

Böylece İsrail ordusunda açıklanan ölü sayısı, İsrail'in resmi sitesinde yayınlanan ordu verilerine göre, savaşın başlangıcından bu yana Gazze Şeridi'nin işgalinin başladığı 27 Ekim'den bu yana öldürülen 263 subay ve asker de dahil olmak üzere 608'e yükseldi. İnternet sitesi.

İsrail ordusunun yaralı sayısı savaşın başlangıcından bu yana 3 bin 318'e ulaştı. Bunların 1.592'si Gazze Şeridi'ne kara harekâtının başlamasından bu yana yaralandı.

Güncellenme Tarihi : 30.4.2024 02:08

İLGİLİ HABERLER