Gündem
  • 29.9.2013 02:08

İnce: Demokratikleşme paketi, şüpheli pakettir

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, beraberinde Muğla Milletvekili Ömer Suha Aldan, Manisa Milletvekili Sakine Öz, Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ile birlikte partisinin Niksar belediye başkan adayı tanıtım programına katılmak üzere karayolu ilçeye geldi. Elasya düğün sarayında düzenlenen ve yaklaşık bin kişinin katıldığı tanıtım toplantısından CHP'li İnce salona vatandaşların yoğun ilgisi altında girdi.
''BU YALANI GEÇMİŞTE DE YAPTILAR''
Programda modacı Barboras Şansal'ın İstanbul'daki gezi eylemleri sırasında palalı saldırganı CHP'nin organize ettiği şeklindeki iddiaları gazetede okuduğunu söyleyen CHP'li İnce, şöyle konuştu:
''Gazetelere baktım, palalıyı CHP organize etmiş, Allah Allah. Şimdi bakın, bir İskender bey dün akşam saatlerinde açıklama yaptı. Ben, 'CHP yaptı demedim' dedi. AKP sözcüsü Hüseyin Çelik, savcıları göreve davet etti. Ama unuttukları bir şey var, bu palalıyı mecliste genel kurulda AKP milletvekili İdris Şahin çıktı savundu. Aynen de şöyle dedi, 'Esnafın hukuk çerçevesindeki bir eylemidir' dedi. İki, mahkeme serbest bıraktı bunu. Üç, yurt dışına elini kolunu sallayarak çıktı. Mahkemenin talimatını biz mi verdik? Havaalanındaki polise, gümrük memuruna talimatı biz mi verdik? Hükümet sizsiniz. Bu yalanı, bu iftirayı geçmişte de yaptılar"
''İMRALIDAN TASDİK BEKLİYORLAR''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın pazartesi günü açıklayacağı demokratikleşme paketi ile ilgili de konuşan CHP'li İnce, şunları söyledi:
''Türkiye'yi pazartesi günü açıklayacağı paketle demokratikleştirecekmiş. Avrupa Birliği ile ilgili 8 paket açıkladılar. Her açıkladıkları pakette AB'ye yaklaşıyorduk. Kızılay meydanında havai fişek patlattılar ne oldu? Bizden sonra müracaat eden Hırvatistan girdi, biz hala bekliyoruz. Peki, sadece AB ile ilgili mi paket açtılar. Yargı ile ilgili de paket açtılar, 4 tane yargı paketi. Peki yargı bağımsız oldu mu? Yargı etkin oldu mu, tarafsız oldu mu? Ne yargı bağımsız oldu, ne AB ile ilgili bir arpa boyu yol gittik. Bu demokratikleşme paketi de, bu paket şüpheli bir pakettir. Hani vardır ya şüpheli paketi ne yapacaksın, emniyete bildireceksin. Bu paket günlerdir açıklanmıyor, hazırlanıyor, bitmiş redaksiyon yapıyorlarmış, yazım hatalarına bakıyorlarmış. Olay nedir biliyor musunuz, paketi İmralı'ya gönderdiler, oradan tasdik bekliyorlar.''
Konuşmasının ardından salondakilerden büyük alkış alan CHP'li İnce, daha sonra partisinin belediye başkan adayı Yasemin Yıldırım'ı tebrik etti.
ADAYLIK SORUSUNA CEVAP VERMEDİ
Programın ardından bir gazetecinin, 'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday mısınız' sorusuna İnce, ''Kulağımda bir sorun var duyamıyorum. İsmet Paşa benim partimin genel başkanıydı. Böyle bir soruya Tokat'tan cevap verilmez zaten. Siz görevinizi yapıyorsunuz ama ben de 3 günlük siyasetçi değilim'' diye cevap verdi. İnce daha sonra partisinin Pazar ve Zile ilçesinden düzenlenecek olan programa katılmak üzere Niksar'dan ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:37

İLGİLİ HABERLER