Gündem
  • 11.6.2014 19:29

'İndirilen bayrak alınlarında kara bir leke olarak kalacak'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türk bayrağının indirilmesine göz yuman bir siyasi irade olduğunu belirterek, "Seçim öncesi reklamlarda ay yıldızlı bayrağı reklam malzemesi olarak kullananlar, gerçekte bayrağın indirilmesi sürecini başlatmış, temiz ve şerefli bayrağımıza kirli ellerin uzanmasını temin etmiştir. Bayrağımızı kimse lekeleyemez ama inen bayrak görüntüsü, AKP hükümeti ve Erdoğan'ın alnında kara bir leke olarak kalacaktır"dedi.

"Sınırlarımız terör gruplarının beslendiği yerler haline geldi. AKP'nin desteklediği ve birlikte yol aldığı IŞİD, bir taraftan Türkmenlere saldırıyor, içeride de Türk bayrağı indiriliyor. Bu durum Türkiye için asıl milli güvenlik tehdidinin AKP politikalarından neşet ettiğini ortaya koymaktadır" dedi.

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda Türk bayrağının indirilmesine tepki gösteren Vural, "Seçim öncesi reklamlarda ay yıldızlı bayrağı reklam malzemesi olarak kullananlar, gerçekte bayrağın indirilmesi sürecini başlatmış, temiz ve şerefli bayrağımıza kirli ellerin uzanmasını temin etmiştir. Bayrağımızı kimse lekeleyemez ama inen bayrak görüntüsü, AKP hükümeti ve Erdoğan'ın alnında kara bir leke olarak kalacaktır. Taksim'de 'paçavraya izin vermem, talimat verdim polis destan yazdı' diyorsun da bayrak indirildiği zaman 'ben mi indireceğim' diye niye mazeret arıyorsun. Taksim'de irade gösteriyorsun ama doğu ve güneydoğuda PKK'nın girişimlerine çözüm süreci lekelenmesin diye ayrı talimat veriyorsun. Doğu ve güneydoğuda valilere, emniyet müdürlerine verdiğin talimat nedir? Yürekliysen paylaş. Eğilme, büzülme. O bayrağı indiren eli cesaretlendiren de siyasi iradedir, müdahale ettirmeyen de siyasi iradedir. Kamu görevlileri, bayrağa el uzatılırken siyasi iradeden talimat mı bekleyeceksiniz. Özelleştirilmiş Genelkurmay Başkanlığı'nın geldiği nokta budur. Bayrağın temsil ettiği değerler çözüm sürecinde ayaklar altına alınmıştır. O bayrak bez parçası değil, reklam malzemen değil. O bayrak benim egemenliğim, milletin adı demek. O bayrak askerin başına çuval geçirildiği, andımızın kaldırıldığı, 'TC' tabelalarını söktürdüğün gün indiriliyordu zaten. Sen milletin adını ayaklar altına aldığında bayrağı ayaklar altına almış oluyordun. O bayrağı gönderde tutmak için devletin ve milletin adını, inancını, varlığını koruyacaksın. İki güvenlik görevlisinin görevden alınmasıyla sorumluluktan kurtulabileceklerini mi zannediyorlar" dedi.

Fırat KESKİNKILIÇ/ANKARA,(DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:17

İLGİLİ HABERLER