Dünya
  • 26.1.2020 13:13

'İnfaz edildi' denilen hala diri çıktı

Kuzey Kore'de akıbeti merak edilen hala, yıllar sonra kameralar önünde

Uluslararası basında hakkında 'Öldürüldü, idam edildi" haberleri yapılan bir Kuzey Koreli yetkilinin daha hayatta olduğu ortaya çıktı. Lider Kim Jong-un'un halası Kim Kyong-hui, yeğeni ve eşinin yanında otururken görüntülendi.

Kim Jong-un, eşi ve halası

 Kuzey Kore lideri, eşi Ri ile kızkardeşi Kim Yo-Jong'u kozmetik fabrikasını dolaşırken gösteren fotoğraflar, devlet medyası KCNA tarafından yayınlandı.  Ziyarette Kim Jong-un'a çiçekli bir elbise giyen eşi Ri ile İşçi Partisi Politbürosu'nda olan ve 20'li yaşlarda olduğu düşünülen kız kardeşi de eşlik etti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 'İnfaz edildi' denilen halası yaklaşık 6 yıl sonra ilk kez görüntülendi.

Kim Kyong-hui ile ilgili görsel sonucu

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, Kim Kyong-Hui isminin dün başkent Pyongyang'daki bir salonda Yeni Ay Yılı kutlamalarını lider Kim Jong-un'la birlikte izleyenler listesinde yer aldığını aktardı. Ülkenin büyük gazetelerinden biri de Kim Kyong-hui'nin Kim Jong-un ve eşi Ri Sol-ju'nun yanında otururken çekilmiş fotoğraf karesini paylaştı.

Kim Jong-un'un babasının tek kız kardeşi olan 74 yaşındaki Kim Kyong-hui bir dönem ülkenin etkili figürlerinden biriydi. Orduda ve iktidardaki İşçi Partisi'nde üst düzey görevler üstlenen Kim Kyong-hui'nin Kim Jong-un'un lider seçilmesinde de kilit rol oynadığı biliniyordu.

Kuzey Kore lideri Kim'in kardeşini öldürmekle suçlanan 2 kadın hakim karşısına çıktı

Aralık 2013'te vatana ihanet suçlamasıyla idam ettirilen ve idam şekline dair 'köpeklere yedirildi', uçaksavarla vuruldu' gibi iddialar ortaya atılan Jang Song-thaek'in eşi olan Kim Kyong-hui'nin akıbeti merak konusuydu.

Jang'ın idamından günler sonra Kim Kyong-hui'nin ismi diğer bir üst düzey yetkilinin cenaze komitesi üyesi olarak bir KCNA haberinde yer almıştı. Ancak bundan birkaç gün sonraki Kim Jong-il'in ikinci yıldönümü anmasına katılmamıştı. Kim Kyong-hui adı bugüne dek de hiçbir KCNA haberinde geçmemişti.

 

Güncellenme Tarihi : 26.1.2020 14:21

İLGİLİ HABERLER