Dünya
  • 2.5.2004 01:08

İNGİLİZ ASKERİNİN SİDİĞİ DÜNYAYI ŞOK ETTİ

Bütün dünya Amerikan askerlerinin Iraklılara yaptığı ikencenin şokunu yaşarken, şimdi de Daily Mirror gazetesi Ingiliz askerlerin ıraklılara yaptığı işkencenin fotoğraflarını yayınladı. Dünya "medeni vahşiler"in işkence görüntüleri ile bir kere daha sarsılacak! İngiliz ordusu da işkenceciler hakkında araştırma başlattı. Fotoğraflarda ıraklıların üzerine işeyen ingiliz askerleri var.

İngiltere ordusu da suçlanıyor

Bugün bir gazetede, İngiltere askerlerinin gözaltına aldıkları Iraklılara dayak attığını, üzerlerine işediğini gösteren fotoğrafların yayını ardından Londra hükümeti hemen soruşturma başlatılmasını emretti.

Bir askerin yakaladığı Iraklının üzerine işediğini gösteren fotoğraf.

Resmi yayınlayan Daily Mirror gazetesi, sekiz saat süren muameleden sonra hareket halindeki kamyondan atılan Iraklının ağır yaralı olduğunu bildiriyor.

Başbakan Tony Blair iddianın en ciddi biçimde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mike Jackson, "Doğruysa utanç verici, failler, Kraliçe'nin üniformasını giymeye layık değil" dedi.

Hafta içinde Amerikan askerlerinin Iraklı tutuklulara muamelesine dair haberler kamuoyu gündemine gelmişti. Bağdat yakınlarındaki Ebu Ghraib cezaevindeki Iraklılara yapılan aşağılayıcı muamelenin fotoğrafları önce Amerikan medyasında yayınlanmıştı.

Birleşmiş Milletler'in Irak özel temsilcisi Lakhdar Brahimi, bu istismarı tümüyle 'kabul edilemez' bulduğunu söyledi, uluslararası toplumun, ABD'den bunların cezalandırılmasını istemeye hakkı olduğunu belirtti.

Başkan Bush da olayı 'tiksindirici' bulduğunu söylemişti.

 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:07

İLGİLİ HABERLER