Asayiş
  • 27.10.2005 00:01

İNGİLİZ BASININ TECAVÜZ İDDİASINA MARMARİS'TEN ÖFKE YAĞDI

LEVENT KİŞİ
MUĞLA (İHA) - İngiltere'nin Daily Mirror Gazetesi'nde çıkan 17 yaşındaki bir turist kızın Marmaris'te kaldığı otelde tecavüze uğradığı iddiası, otel sahiplerinin tepkisine neden oldu. Otel sahibi, haksız yere suçlandıkları için İngiliz Daily Mirror Gazetesi ve suçlamayı yapan aileyi mahkemeye vereceklerini açıkladı.


26 Eylül tarihinde Marmaris'e tatile gelen Stacey Dawn Konar (17), 1 yaşındaki bebeği ve annesi Karen Hill ile birlikte Club Alize Otel'e yerleşti. İddiaya göre, otelde güvenlik görevlisi olarak çalışan E.H. (24), sarhoş olduğu için yürümekte dahi zorluk çeken Konar'ı asansöre bindirerek kaldığı odasına bıraktı. Odada annesini uyandıran Konar, güvenlik görevlisi tarafından tacize uğradığını söyledi. Resepsiyona inen anne Hill, durumun polise bildirilmesini istedi. Otele gelen polis ekibi ifadelerini almak üzere şikayetçileri ve E.H.'yi karakola götürdü. Burada alınan ifadelerinde E.H. iddiaları yalanlarken, genç kadın tacize uğradığını söyledi. Genç anne sağlık raporu için Özel Ahu Hetman Hastanesi'ne götürüldü. Burada verilen raporda, tecavüzle ilgili herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Daha sonra savcılığa çıkartılan E.H. savcılık tarafından serbest bırakıldı.


Bu olaydan sonra, acentasının otelini değiştirme teklifini reddeden ve annesi otelde 9 gün daha kalan Stacey Dawn Konar'ın İngiliz basınında ardından da Türk basınında çıkan iddialarının birbiriyle çelişmesine dikkat çeken Alize Otel sahibi Mustafa Çoban, "Haberde tecavüze uğradığı, polisin görevini yapmadığı ve bizim tarafımızdan şikayetçi olmaması için tatil teklifi yapıldığı ileri sürülmüş. Polis görevini yapmamışsa nasıl ifade alındı. Elimizde yer alan hastane raporunda tecavüzün olmadığı açıkça görüldüğü gibi kendisi de polis ve savcılık ifadesinde tecavüzün olmadığını söylüyor. Bizim yaptığımız iddia edilen ahlaksız teklife gelince bu teklif bizden değil, anne kızdan bize geldi. Biz kendilerini getiren acenteye bu konuyu bildirdiğimizde kesinlikle teklifi kabul etmemiz, aksi takdirde suçlamayı kabul edeceğimiz kaydedildi" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:48

İLGİLİ HABERLER