Dünya
  • 10.10.2018 22:11

İngiliz casusu astılar

Eş-Şebab aralarında bir İngiliz’in bulunduğu 5 kişiyi casusluk suçlamasıyla idam etti.

Somali’de terör örgütü Eş-Şebab, aralarında bir İngiliz’in de bulunduğu 5 kişiyi casusluk suçlamasıyla idam ettiğini duyurdu.

Afrika Birliği Barış Gücü’nün 2011 yılında Eş-Şebab’ı Somali’nin başkenti Mogadişu’dan çıkardıktan sonra örgüttün saldırıları azalmıştı. Ancak son dönemlerde örgütün Somali hükümeti ve ABD ordusuna yönelik saldırıları giderek artıyor.

Reuters’ın haberine göre Güney Somali’deki Şabelle bölgelerinin Eş-Şebab valisi olan Muhammed Ebu Abdullah, “Mahkemede casusluk yaptıklarını itiraf eden 5 kişinin vurularak idam edildiğini açıkladı.

İngiliz vatandaşı olan 32 yaşındaki Avali Ahmed Muhammed’in İngiliz İstihbarat Teşkilatı MI6 için çalıştığını söyleyen Ebu Abdullah, idam edilenlerin 3’ünün Eş-Şebab’a yönelik hava saldırılarında ABD’ye yardım ettiklerini, diğer bir kişinin ise Somali hükumeti adına ajanlık yaptığını sözlerine ekledi.

Öte yandan ABD ordusunun Somali’deki silahlı gruplara yönelik hava saldırıları devam ediyor. Ordu tarafından hafta sonu yapılan açıklamada, Güney Somali’ye yapılan hava saldırısında bir militanın öldürüldüğünü kaydedildi.

 

Güncellenme Tarihi : 10.10.2018 22:14

İLGİLİ HABERLER