İngiliz casusun son görüntüleri ortaya çıktı! Eşinin ifadeleri ile çelişiyor!

••2 dk okuma
İngiliz casusun son görüntüleri ortaya çıktı! Eşinin ifadeleri ile çelişiyor!

Hızlı Özet

“Elde edilen ilk görüntülerde Le Mesurier, öldüğü andan 6 saat kadar önce evine çok yakın mesafedeki tekel bayisinden eşi ve kendisine ikişer paket sigara alırken görülüyor. Ulaşılan ikinci görüntülerde ise Mesurier, evinin önünde kanlar içinde yerde cansız yatarken görülüyor.”






Beyoğlu'nda ölü bulunan İngiliz Ajan James Gustaf Edward Le Mesurier’e ait yeni görüntülere ulaşıldı.



Elde edilen ilk görüntülerde Le Mesurier, öldüğü andan 6 saat kadar önce evine çok yakın mesafedeki tekel bayisinden eşi ve kendisine ikişer paket sigara alırken görülüyor. Ulaşılan ikinci görüntülerde ise Mesurier, evinin önünde kanlar içinde yerde cansız yatarken görülüyor.



Kıyafetleri aynı



Bunlar İngiliz eski istihbarat subayının son görüntüleri. Bu iki görüntü ile ilgili en dikkat çekici ayrıntı, Le Mesurier'in (eşinin uyuduğu yönündeki ifadelerinin aksine) tekel bayisine girdiği kıyafetle ölü bulunduğu andaki kıyafetlerinin aynı olması. İngiliz ajan, tekel bayisine kolları katlanmış beyaz bir gömlek, krem rengi pantolon, kahverengi bir kemer ve yine krem rengi bir ayakkabı ile giriyor. Kolunda tahmini değeri 80 bin dolar olan Rolex marka pahalı bir saat var.



Eşinin ifadeleri ile çelişiyor! İngiliz ajanın son görüntüleri ortaya çıktı



Karsının ifadeleriyle çelişiyor



Le Mesurier'in üzerindeki kıyafetler de birebir aynı. Tek fark, İngiliz ajanın ayağında ayakkabılarının olmaması. Oysa Le Mesurier'in eşi İsveç uyruklu Emma Hedvig Christina Winberg, polise verdiği ifadede eşinin eve geldikten sonra uyku ilacı alıp uyuduğunu söylemişti.



Görüntüler (Le Mesurier, eğer üzerini hiç değiştirmeden, saatini, kemerini bile çıkarmadan uyumadıysa) Winberg'in ifadesindeki ciddi bir çelişkiyi gözler önüne sermiş oluyor. Le Mesurier, ölümünden önce tekel bayisinin içinde ve dışındaki kameralara takılan son görüntülerinde sigarayı aldıktan sonra kasiyere gülümseyerek teşekkür ediyor ve dükkândan çıkıyor. İngiliz ajanın kulağının üzerine tıpkı ustalar gibi tek dal sigara koyduğu da görülüyor.



Le Mesurier'in tekel bayisine giriş saati 22.45, çıkış saati ise 22.46. İkişer paket sigara alırken 100 TL veriyor ve para üzerini alıp çıkıyor. Bu görüntülerde kendisine ve eşine ikişer paket sigara aldığı da düşünüldüğünde Mesurier'in intihar edecek bir ruh halinde olduğuna dair herhangi bir emare yok.



10 metre mesafe var



Öte yandan Mesurier'in evin, sabaha karşı açık olduğu görülen penceresinden çıktığı ve atladığı yer arasında da 10 metre mesafe var. Bu da Mesurier'in atlamadan önce sundurmanın üzerinde bir başkasının zoruyla veya kendi başına 10 metre kadar yürüdüğünü gösteriyor.



Cenin pozisyonundaydı



Mesurier'in ölümünden sonraki görüntülerde ise Ali Paşa Medresesi Sokağı'ndaki tarihi hamamın duvarının dibinde cenin pozisyonuna yakın biçimde yattığı görülüyor. Kafa kısmından yere epey kan sızmış, gömleği göbeğinin üst kısımlarına dek açılmış, ayakları çıplak halde olan İngiliz ajanın, olay yerinde tüm kıyafetlerinin çıkarıldığı, bedeninin sırt üstü döndürüldüğü ifade ediliyor.



Ulaşılan bilgilere göre Mesurier'in ölümünden sonra evdeki dolapta bulunan yüklü miktardaki nakit parayı eşi Winberg'in çantasına koyduğu belirtiliyor. Emniyet birimlerinin kanaatine göre ise şayet Mesurier, gerçekten intihar ettiyse piyasadan yüklü miktarda para topladığı ve "dolandırıcı" damgası yediği için intihar eylemine girişmiş olabilir.




Kaynak:YENİ AKİT
Bu haber 357 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Günlerdir kusuyordu! Savcı acil serviste hayatını kaybetti
Asayiş

Günlerdir kusuyordu! Savcı acil serviste hayatını kaybetti

Almanya'da savcı olarak görev yapan 42 yaşındaki Sibel Tunç, eşiyle birlikte tatil için geldiği İstanbul'da fenalaşarak yaşamını yitirdi. Günlerdir süren kusma şikayetiyle gittiği hastane koridorunda aniden hayatını kaybeden Tunç'un ölümü "şüpheli" bulunarak olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Habervitrini12880 Görüntüleme
Tekerlekli Kasa: Kara Haydar'ın Lüks Araçlarının İçinden 16 Milyon Euro ve Dolar Fışkırdı!
Asayiş

Tekerlekli Kasa: Kara Haydar'ın Lüks Araçlarının İçinden 16 Milyon Euro ve Dolar Fışkırdı!

Vanlı “Kara Haydar” olarak bilinen Mehmet Fatih Tançalan hakkında Ankara’da yürütülen ikinci bir soruşturma kapsamında İstanbul’da operasyon düzenlendi. Sarıyer Maslak’ta paraların saklandığı tespit edilen araçlarda yapılan aramalarda, yaklaşık 934 milyon TL tutarında euro ve dolar cinsinden döviz

Habervitrini11532 Görüntüleme
Tera Fon'un gizemli 11 yatırımcısı belli oldu: İşte o isimler
Asayiş

Tera Fon'un gizemli 11 yatırımcısı belli oldu: İşte o isimler

Fon soruşturmasında Tera'nın TLY fonunun Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu'na (TEFAS) açılmadan önceki ilk yatırımcıları ortaya çıktı. Aslan payının iki Tera şirketine ait olduğu yatırımcı listesinde Emre Tezmen'in çocuklarının da yer aldığı görüldü.

Habervitrini14450 Görüntüleme
Manisa'daki okul saldırganı ile annesi, babası ve dedesi tutuklandı
Asayiş

Manisa'daki okul saldırganı ile annesi, babası ve dedesi tutuklandı

Turgutlu ilçesinde lise yakınında öğrencilere av tüfeğiyle ateş açarak 11 öğrencinin yaralanmasına neden olan 15 yaşındaki H.O.’nun da aralarında bulunduğu 10 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 7’si tutuklanırken, 3 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Habervitrini10456 Görüntüleme