Dünya
  • 22.10.2005 19:51

İNGİLİZ POLİSİNİN ERMENİ İÇERİKLİ CD OPERASYONU...

İSTANBUL (İHA)- İngiliz polisinin, İngiltere'nin Edinburgh kentinde 24 Ekim Pazartesi günü yapılacak "1915 Osmanlı-Türk Ermeni Savaş Dönemi Trajedisi" konulu sempozyumda kullanılacak CD ve DVD'lere el koyduğu bildirildi.


İngiliz polisinin, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan konferans ve sinevizyon görüntüleriyle Ermenilerin 1915 olayları sırasında katlettikleri Türklerin görüntülerinin bulunduğu CD ve DVD'lere, Stanstead Havaalanı'nda el koyduğu öğrenildi. CD ve DVD'lerin, ASEF (Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Federasyonu) adlı kuruluş tarafından, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu ve Edinburgh Sempozyum Komitesi'ne gönderildiği bildirildi. İngiltere'nin Edinburgh kentinde 24 Ekim Pazartesi günü yapılacak "1915 Osmanlı Türk-Ermeni Savaş Dönemi Trajedisi" konulu sempozyuma Emekli Büyükelçi Gündüz Aktan ve Koç Üniversitesi'nden Prof. Dr. Norman Stone'nın da konuşmacı olarak katılacağı ifade edildi.


Yaşanan olay üzerine harekete geçen Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği yetkililerinin, polisten konuyla ilgili bilgi istediği, İngiliz polisnin de UPS kargo şirketiyle gönderilen kasetlerin içeriğine bakıldığı ve incelemenin ardından, sakınca görülmemesi halinde CD ve DVD'lerin ilgililere teslim edileceği bilgisini verdiği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER