Eğitim
  • 28.11.2017 02:03

İngilizce Hesaplı Bir Şekilde Öğrenme Yöntemleri

İngilizce öğrenmek kariyer hedefleri için ülkemizde ciddi anlamda bir önem taşımaktadır. Okulda, evde, haberlerde ve hemen her yerde İngilizce öğrenmek ve İngilizce öğrenmenin ne kadar avantajlı bir kazanım olduğu ile karşılaşılmaktadır. Bu nedenle birçok kişi İngilizce öğrenebilmek için İngilizce özel ders öğretmeni araştırmaktadır. Bu duruma karşılık birçok öğretmen de İngilizce dersi verebileceği öğrencileri ile buluşma arayışındadır. Aslına bakılırsa günümüz dünyasında bu başarıyı elde etmek azim ve istek ile çözülebilecek bir potansiyele sahiptir. Bu konunun derinliklerine inmek gerekirse; öncelikle hem maddi hem de manevi açıdan avantajlı İngilizce öğrenme yollarına bir göz atalım.

Teknoloji, İnternet ve İngilizce

Günümüz dünyasının küçük büyük, yaşlı genç demeden en fazla vakit geçirilen ve olmadığında katlanılmaz bir durum olan akıllı telefonlar ve buna bağlı olan internet bağımlılığı mevcuttur. Bu durumu fırsata çevirerek İngilizce özel ders öğretmeni aramak ve birde ucuz ders veren öğretmen bulmanın yanında birçok sosyal medya üzerinden ücretsiz İngilizce eğitimleri alınabilmektedir. Başarmak istediğiniz bir hedef var ise bu sosyal ağlarda geçirdiğiniz vaktinizi İngilizce şarkı dinleyerek, İngilizce kelimeleri tekrar ederek ve hatta İngilizce film izleyerek dile ait kelimelere aşinalık kazanabilirsiniz. İngilizce öyle bir dil ki, yazıldığı gibi okunması çoğu zaman mümkün değil. Bu yüzden birçok kişi gramer üzerinden İngilizceyi hatmetmiş olmasına rağmen konuşmaya geldiğinde iki kelimeyi bir araya getiremeyecek durumdadır. Bu yüzden teknolojiden ve imkânlarınızdan faydalanarak İngilizce öğrenebilmek için alt yapınızı zevkli yollar ile tamamlayabilirsiniz. Ayrıca İngilizce öğrenmeye yönelik geliştirilmiş birçok mobil uyumlu uygulamalar mevcut olmaktadır. Bunlardan faydalanmak da son derece ekonomik olmaktadır.

İngilizce Okuyun

İngilizce kitaplar ile İngilizce kelimeleri tanımak için sürekli okumayı gerçekleştirin. Tıpkı ilkokula başladığınız da daha iyi okuyabilmek ve öğrendiklerinizi pekiştirmek için masal kitaplarından başlayıp geliştirdiğiniz kitaplar gibi. Çocuklar için tasarlanmış basit anlatımlı İngilizce kitaplar ile okumanızı ve kelimelerin öğrenilmesi için yeterli bir pekiştirme yapın. Farkında olmasanız bile zamanla kulağınız, diliniz ve zihninizin İngilizceye yatkınlık sağladığını fark edeceksiniz. Nasıl okuyarak kendi dilimizde bile kelime hazinesi genişliyor ise İngilizcede de durum aynı. Kelime dağarcığınız genişleyecek ve zamanla kelimelerin anlamlarını da öğrenmeniz halinde okuduğunuz kitapta ne anlatıldığını kavrayacaksınız. Böylece hem sizin için öğrenmek daha heyecanlı bir boyut kazanacak hem de pratik yapmış olacaksınız. Sunulan fırsatlardan yararlanarak İngilizce özel ders öğretmeni aramak ve maddi olarak bir bedel ödemenize gerek kalmayacaktır. İnternet üzerinden bu konuda blog açan ve deneyimli profesyonel kişiler ile iletişime geçerek öğrenmeyi geliştirmeniz de mümkün.

İngilizce Konuşun

En basit bir yöntem olarak evde İngilizce konuşarak bu gelişmeye en güzel katkıyı kendi kendinize sağlayabilirsiniz. Hem de hiçbir ücret ödemeden. Sürekli kendi dilinizi konuşuyorsunuz yeterli değil mi? Sadece kendiniz değil çevrenizdeki kişilerde bu duruma destek olabilir ve onlarda farkında olmadan çaba sarf etmeden öğrenmeye başlayabilir. Uzun uzun cümleler kurmak için zorlanmanıza gerek kalmadan önce kelime olarak ifade edin ve sonrasında kısa kısa cümleler ile pratik yapın. İngilizce konuşarak yani gramerde değil pratikte öğrenilir. Bu sözü duymayanınız yoktur ve bunun için ya bir tatil yerinde turistler ile iletişime geçilmesi ya da yurtdışına gidilmesi gerektiği söylenir. Ve eklenir özel ders alınması şart. Gidilmezse, bu imkâna sahip olunmazsa ve özel ders alınmazsa öğrenilmeyecek mi? Tabi ki, istediğiniz zaman öğrenilebilir, sadece istemeniz ve çabalamanız gerekli olacaktır. İngilizce öğrenmek için İngilizce özel ders öğretmeni gerekli olmadan da öğrenilebilir. Öyle ki, gün geçtikçe bir bakmışsınız farkında olmadan İngilizce konuşmayı alışkanlık edinmiş ve gayet de güzel bir şekilde kendinizi ifade ediyor olacaksınız. Zaman ve sabır sizin için yatırım yapacağınız en önemli iki unsur olmaktadır. Bazen ne deriz?  Anlatılmaz, yaşanır. O halde İngilizceyi öğrenmek için yaşayın, hayatınıza dâhil edin ve konuşarak, yazarak, dinleyerek ve izleyerek öğrenin. Hayatınızın her anına dâhil ederseniz, İngilizce dilini öğrenmeniz o kadar kolay olacaktır. Tıpkı, birçok insanın Türkçe konuşuyor olmasına rağmen dilbilgisini bilmemesi, zaman eklerini, tekil veya çoğul şahısların ne olduğunu bilmemesi gibidir. İngilizce dilini konuşmasına hatta ana dili olmasına rağmen sizden daha az gramer bilgisine sahip olabilir. Bu yüzden bilgilerinizi hayatınıza dâhil etmeniz pratik yapmanız öğrenmenizi ve öğrendiklerinizin kalıcı olmasını sağlamaktadır.

İnternette vakit geçirirken İngilizce konuşan kişiler ile iletişime geçin. Sohbet edin. Zamanla yazmayı da ifade etmeyi de kavradığınız zaman karşınızdaki kişi ile yaptığınız sohbet alanınızda genişleyecektir. Bu durum her geçen gün daha eğlenceli bir hale gelerek daha istekli öğrenmeniz de gerçekleşerek size daha avantajlı bir sonuç sunacaktır. Sadece bununla kalmayın. İngilizce içeriğe sahip sayfaları araştırın ve konuyu algılamaya çalışın. Anladıkça yorumlar yapın. Düşüncelerinizi ifade etmeyi yazarak da öğrenerek konuşma ve yazma ile aradaki ilişkiyi kurun. Etkili bir İngilizce eğitimini kendi kendinize planlayın ve gerçekleştirin.

Preply bloğundan ilginç yazılardan biri: https://preply.com/tr/blog/2017/10/16/ingilizce-ogrenen-cocuklar-icin-7-harika-cevrimici-kaynak/

 

Güncellenme Tarihi : 28.11.2017 02:12

İLGİLİ HABERLER