Gündem
  • 30.3.2020 22:46

İngilizlerden korkunç iddia!.. Çin'de 40 bin kişi öldü ve yönetim gizledi

Korkunç iddia! Gerçek ölü sayısı 40 bin...

Hayatın normale dönmeye başladığına ilişkin haberlerin geldiği Çin'in koronavirüs ile mücadelesine ilişkin tüyler ürperten bir iddia geldi. Yaklaşık 81 bin vaka görüldüğünü, ölüm sayısının ise 3 bin 304 olduğunu açıklayan Çin'in verdiği sayıların gerçeği yansıtmadığı ileri sürüldü. İddiya göre ölü sayısı 3 bin 304 değil 40 bin... İddiya göre her gün 500 ile 3 bin arasında ölü gönderiliyor...

China is cremating bodies in secret to hide true extent of death ...

İngiliz Daily Mail gazetesine göre Çinliler, yetkililer tarafından salgına ilişkin gerçek rakamların saklandığını düşünüyor. Gazetenin yayınladığı raporda, Çin'in pandemi kabul edilen koronavirüs konusunda yanlış bilgiler yaydığı ve gerçek ölü sayısını gizlediği öne sürülüyor.

Coronavirus outbreak: Video shows bodies in halls of China hospital

Habere göre Vuhan'daki bir cenaze evinin, ölülerin küllerinin saklandığı özel vazolardan 5 bin adet sipariş verdiği bilgisini sızdırması, endişeleri daha da artırdı. İddiaya göre Çin'de her gün 500 ve 3 bin 500 arasında aile cenaze teslim alıyor.

Viral Videos: Coronavirus Dead Bodies Secretly Removed By China

Haberin kaynak gösterdiği Vuhan'daki krematoryum verilerine göre koronavirüsü salgınında şehirde ölen kişi sayısı 40 binin üzerinde.

Çin bir süre önce koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin cansız bedenlerinin gömülmesini yasaklayarak, yakılacağını duyurmuştu. Vuhan koronavirüs krematoryumlarının (cesetlerin yüksek sıcaklıklarda yakıldığı yer) 7 gün 24 saat çalıştığı ileri sürüldü.

İddialara göre her gün en az 500 aileye ölen kişilerin külleri gönderiliyor.

Çinli bazı sosyal medya kullancıları ise Vuhan'daki yedi cenaze evinin her gün toplamda 3 bin 500 civarında cenaze teslim ettiğini iddia ediyor.

Çin bir süre önce de New York Times, Wall Street Journal ve Washington Post için çalışan gazetecilerin çalışma izinlerini iptal etmişti. Gazetecilerin Vuhan'daki korkunç rakamları dünyaya yayacakları endişesi ile bu adımın atıldığı da ileri sürülen iddialar arasında.

Çin'den açıklanan resmi verilere göre vaka sayısı 81 bin, ölü sayısı ise toplamda 3 bin 304.

İddiayı gündeme taşıyan İngiliz Daily Mail, Çin ile ilgili olarak vahşi hayvan pazarlarının yeniden açıldığını ileri sürmüş, ancak bunun asılsız olduğu ortaya çıkmıştı.


 

Güncellenme Tarihi : 1.4.2020 01:21

İLGİLİ HABERLER