Dünya
  • 6.4.2020 22:31

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yoğun bakıma alındı.

Koronavirüs tedavisi gören İngiltere Başbakanı Johnson yoğun bakıma alındı

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi gören İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yoğun bakıma alındı.

Karar, tıbbi ekibi tarafından Pazartesi günü durumu kötüleştikten sonra verildi. Başbakanın bilinci açık ancak ağır bir şekilde nefes darlığı çekitği bu yüzden solunum cihazına bağlanabilmesi için hastanede yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi.
Nefes alması için vntilatöre bağlanıp bağlanmadığı henüz bilinmiyor.

Downing Street, İngiltere başbakanı Boris Johnson'un durumu kötüleştikten sonra yoğun bakım ünitesine taşındığını söyledi. No 10 sözcüsü:

Pazar akşamından beri başbakan, kalıcı koronavirüs semptomları ağırlaşınca Londra'daki St Thomas Hastanesi'ndeki doktorların bakımı altında.

Bu öğleden sonra başbakanın durumu kötüleşti ve sağlık ekibinin tavsiyesi üzerine hastanedeki yoğun bakım ünitesine taşındı.

Başbakan, ilk dışişleri bakanı Dışişleri Bakanı Dominic Raab'dan gerektiğinde kendisine vekalet etmesini istedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın, 27 Mart’ta yakalandığı koronavirüs belirtileri ağırlaşınca, hastaneye kaldırılmıştı. İngiliz basını Başbakanın durumunun ağırlaştığını ileri sürüldü. Hükümet Sözcüsü, Başbakan Johnson'ın solunum cihazına bağlı olduğu iddialarını yalanladı ancak öksürük ve ateş semptomlarının devam ettiğini açıklamıştı. Ancak son olarak yapılan açıklamalara göre, İngiltere başbakanı Boris Johnson'un durumu gittikçe kötüye gidiyor. Şuan yoğun bakıma alındığı belirtiliyor.

İngiltere'da Başbakanlık Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Johnson'ın durumunun öğleden sonra kötüleştiği ve doktorların tavsiyesiyle St Thomas’ Hospital hastanesinin yoğun bakımına alındığı kaydedildi.

Açıklamada Başbakan Johnson'ın Dışişleri Bakanı Dominic Raab'dan gerektiği durumlarda kendisine vekalet etmesini istediği belirtildi. Son olarak İngiliz Başbakan'ın 'mükemmel' bir tıbbi bakım aldığı vurgulandı.

SOSYAL MEDYA MESAJIYLA 'MORALİM YERİNDE' DEMİŞTİ

Dün gece hastaneye yatırılan Başbakan Jonsson Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda hastanede "rahat" bir gece geçirdiğini, moralinin "yerinde" olduğunu ve hükümet lideri olarak görevini sürdürdüğünü belirtti. Bununla birlikte hastanede müşahede altında tutulmaya devam edeceğini de sözlerine eklemişti.

11 GÜN ÖNCE KOVİD 19'A YAKALANMIŞTI

İngiltere Başbakanı'nın 11 gün önce yaptırdığı Covid-19 testi pozitif çıkmıştı. Bu süre zarfında Johnson başbakanlık görevini evinden sürdürmüştü.

Fakat Johnson'ın yüksek ateş dahil koronavirüs semptomlarını göstermeye devam etmesi üzerine doktoru yeniden test istemiş ve İngiliz lider pazar gecesi yeniden hastaneye kaldırılmıştı.

SON MESAJI: HEP BİRLİKTE BU SALGINI YENECEĞİZ

Başbakanı Boris Johnson 27 Mart'ta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Son 24 saatte hafif derecede semptomlar gösterdim ve koronavirüs testim pozitif çıktı. Şimdi kendimi izole ettim. Salgınla savaşıyoruz ve bu sebeple video konferans yoluyla hükümeti idare etmeye devam edeceğim. Hep birlikte bu salgını yeneceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Güncellenme Tarihi : 6.4.2020 23:04

İLGİLİ HABERLER