Gündem
  • 4.8.2020 18:37

İngiltere’de Yüksek Lisans Yapmak için Başvuru Süreci

Yurtdışında yüksek lisans yapmak her açıdan avantajlıdır. Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık, bu süreci başarılı bir şekilde yönetirken öğrencilerin ülkeye gitmeden önceki tüm hazırlık aşamasını da desteklemektedir. Öncelikle İngiltere’de yüksek lisans yani master eğitimleri 1 yıldan 3 yıla kadar devam eder. Tam zamanlı eğitim olarak sunulan yüksek lisans eğitimi için yarı zamanlı seçenekler Türkiye’den giden öğrencilere sunulmamaktadır. Bu yüzden genel olarak Türk öğrenciler 1 yıllık yüksek lisans programlarına katılmaktadır.

İngiltere’deki Yüksek Lisans Bölümleri

Son zamanlarda Amerika’da yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilerin sayısı artarken İngiltere’deki avantajlar incelendiğinde aslında bu ülkenin çok daha avantajlı olduğunu görmektedirler. Mezuniyet sonrasında alınacak diploma uluslararası geçerlilikte olmakla beraber bu ülkedeki eğitimin kalitesi de bir hayli yüksektir. Ayrıca İngiltere’de eğitim almak isteyenler genelde hangi bölümü tercih edeceğine karar veremiyor. Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık olarak bu süreçte en iyi desteği aktarırken ülkedeki master bölümleri aşağıdaki gibi sıralanmaktadır;

Havacılık ve Uzay Mühendisliği

Mühendislik

Sanat

Bilgisayar bilimleri

Diş hekimliği

Animasyon

Dilbilimi

Hukuk

Medya ve iletişim

Sosyal bilimler

Gazetecilik

Veteriner hekimliği

İnsan kaynakları yönetimi

Sinema eğitimi

İç mimarlık

Petrol ve doğal gaz yönetimi / mühendisliği

Eczacılık

TESOL

Sosyoloji

Bunların dışında pek çok master bölümü de bulunmaktadır. Detaylı bilgiler için Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık ile irtibata geçebilirsiniz.

 

İngiltere’de Yüksek Lisans Yapmak için Başvuru Süreci

Ülkedeki master programlarından birine katılmak için İngilizce dil seviyenizin Advanced ya da Proficiency seviyesinde olması şarttır. Elbette iyi bir diploma notuna sahip olması gereken öğrencilerin başvurduğu alanla ilgili çeşitli sertifika ve eğitim belgeleri de bulunmalıdır. Kriterleri uygun olan ancak yabancı dilinin yeterli olmadığını düşünen öğrenciler Pre-Master programlarından birine başvurabilir.

İngiltere’de Yüksek Lisans Yapmanın Avantajları

İngiltere’de yüksek lisans yapmak her şeyden önce kaliteli bir eğitim sürecini beraberinde getirmektedir. Ayrıca CV’nizi uluslararası platforma taşıyarak Türkiye’ye döndükten sonra rahatlıkla iş bulabilirsiniz. Çünkü ülkede master eğitiminin yanı sıra katılacağınız seminerler ya da stajların göz alıcı bir CV oluşturmanızda etkisi olacaktır. Elbette master eğitimi aldığınız üniversitenin de popüler olması önemlidir.

Öğrenciler yurtdışında yüksek lisans eğitimi alarak aslında ufkunu da genişletecektir. Kişisel gelişiminizi ciddi oranda artırmanın yanı sıra global bakış, kültürel farkındalık, problem çözme ve özgür düşünme gibi farklı açılardan gelişiminizi tamamlayabilir ve yeni bir dil öğrenerek dünyanın farklı milletleriyle tanışma imkanı yakalayabilirsiniz.

Yine İngiltere’de master eğitimi alan öğrenciler yeni ilgi alanları keşfetmektedir. Farklı konularda bilgi sahibi olurken dünyanın en ünlü akademisyenleriyle tanışabilir ve bu sayede kendinize olan özgüveninizi sağlayabilirsiniz. Elbette en önemlisi de yabancı dil becerinizi geliştirerek Türkiye’ye dönüşte önemli şirketlerde kolaylıkla iş bulabilirsiniz.

Eğer İngiltere’de yüksek lisans yapmayı düşünüyorsanız öncelikle Tier 4 General Student Visa’ya başvurmanız gerekiyor. Bu vizede orta düzeyde İngilizce koşulu bulunmakla beraber sınav skorunuzun da uluslararası geçerlilikte olması gerekiyor. Daha fazla detaya ulaşmak ve master eğitimi için ilk adımı atmak adına Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık’tan yardım alabilirsiniz.

İngiltere’de Konaklama Seçenekleri

İngiltere’de master eğitimi alırken çok sayıda konaklama seçeneği karşınıza çıkacaktır. Genelde rezidans ya da yurtların tercih edildiği ülkede 2 kişilik, 4 kişilik ya da tek kişilik konaklama seçenekleri de yer alıyor. Genelde yurtları tercih eden öğrenciler bu konudaki fiyat bilgilerine Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık sayesinde anında ulaşabilir.

Güncellenme Tarihi : 4.8.2020 18:38

İLGİLİ HABERLER