Ekonomi
  • 28.9.2008 17:53

İNGİLTERE MİLYONER BANKACININ İNTİHARIYLA SARSILDI

İngiliz basınında yer alan habere göre milyoner finansçı Kirk Stephenson, piyasalardaki krizin yol açtığı baskıya dayanamayarak intihar etti. Evli ve bir çocuk babası olan Kirk Stephenson'ın, Berkshire'da trenin önüne atlayarak intihar ettiği belirtildi.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Stephenson'ın, piyasaları kasıp kavuran krizin baskısına dayanamayarak intihar ettiğini belirtirken, 47 yaşındaki milyoner bankacının intiharının, 1929'da Wall Street'te yaşanan büyük buhranın tol açtığı toplumsal çöküşü akla getirdiği yorumunda bulundu.

Finans sektöründe parlak bir kariyere sahip olan Yeni Zelanda doğumlu Stephenson'ın, yaklaşık 7 milyon dolar serveti, Chelsea'de 5 katlı bir binası ve West Country'de bir sayfiye evi olduğu belirtiliyor.

Stephenson'ın üst düzey yetkilisi olduğu Londra merkezli yatırım şirketi Olivant Advisers, devletin el koymasından kısa süre önce Northern Rock bankasının yüzde 15 hissesini yaklaşık 2 milyar dolara satın alma girişiminde bulunmuştu.

Olivant Advisers, Haziran'da İsviçre'nin dev bankası UBS'in yüzde 2.5'lik hissesini satın aldı. Krizden kötü etkilenen UBS o tarihten beri milyarlarca dolar zarar açıklarken, bankanın hisselerinde de yüzde 20'lik düşüş oldu.

Olivant'ın UBS'deki hisselerinin değerinn de buna paralel olarak büyük ölçüde gerlediği belirtiliyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:52

İLGİLİ HABERLER