Yaşam
  • 31.10.2004 03:56

İNGİLTERE SÜNNET SIRASINDA PENİSİ YANAN BRUCE, CİNSİYETİNİN DEĞİŞTİRİLDİĞİNİ ÖĞRENİNCE İNTİHAR ETTİ

İngiltere'de doğumlarından kısa bir süre sonra sünnet olmaları için hastaneye götürülen ikizlerden Bruce Reimer'in penisi operasyon sırasında kullanılan elektrikli cihazın kısa devre yapması nedeniyle yandı.

Çocuklarının erkeklik uzvunu kaybetmesi nedeniyle endişeye kapılan Janet ve Ron Reimer, tedavi için birçok doktora başvursa da sonuç alamadı. Televizyonda ABD'de yaşayan ve cinsiyet değişimi uzmanı Doktor John Money'i gören Reimer'lar, doktorla temas kurdu.

Tez, felaket getirdi
O sıralarda cinsiyetin aslında tam olarak genetik olmadığı, yetiştirmeden kaynaklanan bir durum olduğu yönünde bir tez geliştiren Money için Reimer ikizleri bulunmaz fırsattı. Aileyi Bruce'u kız gibi yetiştirmeye ikna eden Money, ergenlik sonrasında da çocuğu cinsiyet değiştirme operasyonuna sokmayı planlıyordu.


Kız elbiseleri giydirilen Bruce, yeni adıyla Brenda, ergenlikte kendisini erkek gibi hissetmeye başladı. Gerçeği öğrendiğinde 3 kez intihar teşebbüsünde bulundu.

Kardeşi Brian, Bruce'un durumunu öğrenince bunalıma girdi. 1981'de ameliyatla erkek olan ve David adını alan Bruce, 3 çocuklu bir kadınla evlendi.
Bruce, 2000'de katıldığı bir televizyon programında gerçekleri anlattı. Programın yayımlanmasından sonra iyice bunalıma giren Brian, 2002'de canına kıydı. Kardeşinin ölümünü kaldıramayan Bruce ise geçtiğimiz mayıs ayında Kanada'da aynı sonu seçti. Bu öykü, BBC 2'de önümüzdeki perşembe günü yayımlanacak bir belgesele konu oldu.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:11

İLGİLİ HABERLER